Uhvaćeni u krađi pretukli radnike Ževoza


08. novembar 2012. HRONIKA – Nasilnici identifikovani i privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu. Ovo je drugi incident koji se u razmaku od samo nekoliko dana desio u krugu “Želvoza”.

Dvojica Smederevaca, Samir I. (19) i maloletnik star 16 godina, uhapšeni su zbog sumnje da su 29. oktobra u krugu fabrike šinskih vozila “Želvoz” izvršili krivično delo krađe u pokušaju i napad na službeno lice.

– Oko 9 sati ujutru, osumnjičeni su, sa još nekoliko zasad nepoznatih lica, neovlašćeno ušli u krug “Želvoza” i pokušali da ukradu delove sa železničkih vagona. Pošto su ih tada uočili radnici obezbeđenja, veći deo ove grupe se razbežao, sem dvojice osumnjičenih. Tada je maloletnik prišao jednom od čuvara i udario ga pesnicom u glavu, a potom su pobegli, da bi kasnije ove čuvare gađali kamenjem, pogodivši jednog od njih u glavu – kažu u Policijskoj upravi Smederevo.

Nakon identifikacije i hapšenja osumnjičenih, maloletnik je predat istražnom sudiji Višeg suda, a Samir I. istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu. Ovo je drugi incident koji se u razmaku od samo nekoliko dana desio u krugu “Želvoza”.

Do prethodnog je došlo 2. novembra, kada je čuvar ove fabrike, Dragan M. (37), ranio službenim pištoljem dečaka E. M. (11). On je na saslušanju izjavio da je dečaka slučajno pogodio, pokušavajući da odbrani imovinu fabrike od grupe kradljivaca koji su ga gađali kamenicama, jer ih je sprečavao u krađi.

Izvor: telegraf.rs