Uhapšeni diler i lopov


24. novembar 2012. Hronika – Izvor: Agencija Tanjug – Smederevska policija uhapsila je Borisa M. (26) zbog osnovane sumnje da se bavio prodajom opojne droge marihuana, kao i Predraga A. (37), zbog osnovane sumnje da je izvršio više teških krađa, saopštila je Policijska uprava Smedereva.

Pripadnici smederevske policije zatekli su osumnjičenog u trenutku prodaje paketića marihuane jednom kupcu, a kriminalističkom obradom je utvrđeno da je drogom snabdevao 16 kupaca sa užeg područja grada, a pojedinima je i omogućavaoda u njegovoj kući konzumiraju drogu, navodi se u saopštenju.

Prodaju je vršio po dogovoru, uglavnom u blizini svoje kuće, po ceni od 500 dinara za paketić težine oko dva grama. Izvesno vreme je radio kao taksi-vozač i taksiranje koristio za nalaženje kupaca, prodaju i dostavu marihuane.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga, biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu. Protiv svih kupaca policija

će, u redovnom postupku, podneti krivične prijave za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu uhapsili su i Predraga A. (37), zbog osnovane sumnje da je izvršio više teških krađa.

On je osumnjičen da je iz jedne vile u Vodnju, kod Smedereva, ukrao 200 metara bakarnih cevi, 25 radijatora, bakarne oluke, zlatne, pozlaćene i bronzane predmete, kutije za nakit i tehničke uređaje, ukupne vrednosti od oko 1.300.000 dinara.

Takođe je, iz jedne prodavnice u smederevskom naselju Papazovac, ukrao cigarete i alkoholna pića u vrednosti od oko 40.000 dinara, a iz jedne poljoprivredne apoteke kompjuter i trimer za travu, vrednosti oko 20.000 dinara.

Deo ukradenih predmeta, koje još nije prodao, nađen je i vraćen vlasnicima, a policija nastavlja rad na identifikaciji saizvršilaca i kupaca ukradene robe.

Osumnjičeni je povratnik u vršenju teških krađa, određeno mu je policijsko zadržavanje i, uz krivičnu prijavu, će biti predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.