Uhapšeni carinik i prevoznik zbog mita i falsifikovanja


23. avgust 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Pripadnici Policijske uprave u Smederevu lišili su slobode Fitima Z. iz Podujeva, KiM, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, i Milana P. (49) iz Beograda, koji je osumnjičen da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, saopšteno je danas iz te uprave.

Fitim Z. (28) je zatečen na parking prostoru pored auto puta Beograd-Niš, kod Mihajlovca, kako neovlašćeno postavlja carinsku plombu na vrata tovarnog dela teretnog vozila kosovskih registarskih oznaka.

Potom je pokušao da podmiti policajca, zbog čega je lišen slobode i doveden u prostorije PU u Smederevu,

Rasvetljavajući okolnosti koje su dovele do toga da Fitim Z. neovlašćeno poseduje dve neiskorišćene carinske plombe, kriminalistički inspektori su utvrdili da je kamion, po pregledu robe, trebalo da bude plombiran u Carinskoj ispostavi – terminal Beograd.

Umesto da plombira vozilo, carinski službenik Milan P. je, suprotno Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji, sačinio lažnu dokumentaciju o plombiranju vozila, a dve plombe dao vozaču kamiona da ih sam postavi, čime mu je omogućio da može da prevozi robu i predmete koji nisu deklarisani u dokumentaciji.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, piše u policijskom