Uhapšen pljačkaš „Rodinih“ marketa


11. jun 2012. HRONIKA – Branka Čegara (32) iz Smedereva policija je uhapsila zbog osnovane sumnje da je počinio nekoliko teških krađa u ovom gradu, među kojima su i tri obijanja i odnošenja pazara iz marketa “Merkator-Rode”.

Čegar je osumnjičen da je od 13. maja do 3. juna ove godine provalio u tri objekta kompanije „Merkator-Roda“ iz kojih je odneo novac u iznosu od oko milion dinara.

Sve tri prodavnice je opljačkao na identičan način; u noćnim satima, maskiran kapuljačom, pajserom bi obio sporedna vrata, da bi potom ulazio u objekte i obarao sigurnosne kamere. U kancelarijama poslovođa zatim je razvaljivao metalne kase sa pazarom i uzimao novac.

Čegar je osumnjičen i za još pet provala u privatnim kućama na području Smedereva. Kuće je, baš kao i prodavnice, obijao u noćnim satima, kada u njima nije bilo nikoga. Nakon premetačine odnosio je novac i zlatni nakit.

Iz ovih pet kuća ukrao je u novcu i zlatu ukupno oko 500.000 dinara. Ukradeni zlatni nakit je u Požarevcu, pretopljen i od njega je napravljen zlatni lanac težine 122 grama, a posrednici u ovom poslu su mu bili vlasnici zlatara „Cirkon“ i „Zlatar“ u Smederevu, protiv kojih je podneta krivična prijava za krivično delo prikrivanja.

Čegar će u toku današnjeg dana uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Izvor: Blic