Uhapšen beli mag vidoviti Milan koji je ojadio lakoverne „čudotvornom vodom”


06. decembar 2017. HRONIKA – Izvor: Večernje novosti – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su M. Ž. (41) iz okoline Smederevske Palanke koji je, predstavljajući se kao Vidoviti Milan, skidao prokletstvo “čudotvornom vodom”, i tako zaradio više od tri miliona dinara.

On se tereti da se u oglasima jednog časopisa predstavljao kao Vidoviti Milan koji skida prokletstva i crnu magiju jer, kako je ukazivao, doktori pogrešno leče, saopštila je policija. “Razotkrivam sve tajne vaše sudbine. Milan – vlaško iskustvo”, navodio je u tekstu oglasa kojim se reklamirao.

Kako “Novosti” saznaju, on je lakovernim građanima prodavao “čudotvornu vodu” koja skida prokletstvo. A njegove žrtve su je plaćale “post net” uplatnicama.

– Sumnja se da je M. Ž. 315 puta tražio od građana da mu novac pošalju preko “post-net” uplatnica. Oni su mu prosledili ukupno 3,3 miliona dinara – tvrde u policiji.

Nije navedeno u kom vremenskom periodu je ovaj novac “zaradio”. Inače, Vidoviti Milan prevario je desetine građana, a neki su pare uplaćivali i više puta. Navodno, otkriven je pošto je neko od ojađenih mušterija, nezadovoljan uslugom, prijavio “vidovnjaka” policiji.

Policija je protiv M. Ž. podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično delo prevare.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati. Nakon saslušanja u tužilaštvu, pušten je da se brani sa slobode, jer ne postoje zakonski osnovi za određivanje pritvora, kažu u ovom tužilaštvu.