Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva obeležilo Slavu


11. novembar 2011. DRUŠTVO – U prisustvu brojnih gostiju, prijatelja I pripadnika grčke nacionalne manjine, sinoć je u Smederevu Udruženje srpsko grčkog prijateljstva “Kantakuzina” obeležilo slavu Sveti Dimitrije Solunski.

Već četvrtu godinu zaredom Udruženje srpsko grčkog prijateljstva “Kantakuzina” u Smederevu slavi Mitrovdan. Domaćin slave Udruženja ove godine bila je porodica Kodžas Jovanović, Katarina i Miloš koji su gostima poželeli doborodišlicu i zdravlje, sa željom da se slava obeležava još mnogo godina I da se na ovakav način sastaju u što većem broju. Sečenje slavskog kolača izveo je projerej Božidar Nedeljković, a čast da bude kolačar i slavu obeleži naredne godine pripala je Radomiru Milovanoviću.

Obeležavanju Svetog dimitrija Solunskog prisustvovao je i Petar Rodifcis, predsednik Nacionalnog saveta grčke manjine.

Obeležavanje slave Svetog Dimitirja Solunskog bila je prilika da se okupljenima prvi put u našem gradu predstavi i simbol grčke crkve, zaštitinik porodice, imanja i udruženja. Tako će, kako se čulo, Udruženje Kantakuzina nastaviti da neguje običaje, tradiciju I kulturu, čuvati i jačati prijateljske veze izmedju srpskog i grčkog naroda.

Izvor: Televizija Smederevo