Učenici iz Manhajma u gostima


11. novembar 2011. DRUŠTVO – Učenici i profesori iz Manahjma bili gosti skupštine grada Smedereva.Učenike i profesore iz Manhajma koji su od juce gosti Smedereva i Ekonomske škole, danas su u skupštini grada primili predsednik Branče Stojanović i pomoćnik gradonačelnika Dragan Stanić.

Petnaestoro učenika i dva profesora Ekonomske škole Fridrih List iz Manhajma, koji se u okviru projekta Partnerstvo na delu nalaze u drugoj uzvratnoj poseti Smederevu koji i njihove domaćine đake i profesore Ekonomske škole najpre je pozdravio pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje Dragan Stanić. On je istakao da je partnerstvo dveju škola preraslo u ozbiljno prijateljstvo koje treba da se nastavi i nakon njihovog školovanja.

O uspešnoj saradnji dveju škola, obavešten je nedavno i ambassador Nemačke u Beogradu, rekao je predsednik Skupštine grada Branče Stojanović, obraćajući se gostima iz Nemačke I njihovim domaćinima.

U okviru postojećeg projekta uključeno je ukupno 30 škola iz Srbije I Nemačke, ali je ocenjeno da su do sada najbolju saradnju ostvarile smederevska I škola iz Manhajma.

Učenici iz Nemačke i njihovi gosti obišli su Smederevsku tvrdjavu I Muzej I upoznali se sa kulturno istorijskim vrednostima grada. Program boravka predviđa I posetu Beogradu, Fakultetu organizacionih nauka i kompaiji Milan Blagojević. Na kraju petodnevnog boravka, učenici će predstaviti zajednički rad na temu poznati sportisti Srbije i Nemačke, najbolji ambasadori svojih zemalja.

Izvor: Televizija Smederevo