“U Železari nema mesta za snaje i šurnjaje”


03. septembar 2015. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – “U Železari je sve lepo i u redu”, naveo je premijer odgovarajući novinarima koje je interesovalo šta se događa u smedervskoj fabrici nakon što je u nju ušla policija, a zatim dodao: “proveravamo šta su tamo neki mešetarili”.

Vučić je objasnio da umesto da se čelik prevozi vodenim putem, a potom železnicom, jer je to najjeftiniji način, neki su uvek izmišljali razloge zašto nije bilo moguće da se prevozi na ta dva načina, nego su poslove poveravali svojim prijateljima i kumovima.

“Znate, kada treba da zaradi snaja i šurnjaja i svi drugi pa su davali svojim najbližima. Sad je vreme je da se to prekine”, poručio je Vučić dodao:

“Ne brinite, pre kraja septembra, u toku septembra, idemo tamo da pustimo drugu peć”.

Policija u smederevskoj Železari od juče proverava poslovanje bivšeg rukovodstva, zbog sumnji da je bilo nepravilnosti u transportu roba.

Sumnja se, naime, da je bivše rukovodstvo Železare angažovalo veliki broj privatnih preduzeća koja su svoje usluge naplaćivala po cenama većim od tržišnih.

Vučić je najavio da u 2017. godini očekuje da Srbija ostvari privredni rast od tri odsto.

Vučić je najavio da će do kraja meseca, kada bude puštena druga peć u železari Smederevo, doći do rasta BDP-a, sa trenutnih 0,5 na jedan odsto i dodao da će, posle 1. novembra, kada u Kikindi bude otvoren metanolsko-sirćetni kombinat, BDP još da poraste.

“Ovaj kombinat biće otvoren posle pet godina konzervacije i to će značiti da BDP ide na plus 1,2 odsto”, rekao je Vučić i dodao da će sledeće godine rast iznositi više od dva odsto, a “2017. idemo na plus tri odsto”, rekao je Vučić.