U toku izgradnja montažnih kuća za izbegla i interno raseljena lica


19. februar 2013. DRUŠTVO – U okviru projekta „ Unapređenje životnih uslova, prava i zapošljavanja izbeglih i interno raseljenih lica u Srbiji“, koji finansira Evropska unija preko Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a realizuje Organizacija HELP, u Maloj Krsni u toku je izgradnja 24 montažne kuće za korisnike kolektivnog centra.

Na raščišćavanju terena veličine 2,2 hektara radili su zaposleni u JKP „Zelenilo“. Tom prilikom ukolonjeno je nisko i visoko rastinje, povađeni su stari panjevi i visoko listopadno drveće različitih vrsta.

Nakon raščišćavanja terena, za koje je angažovan veliki broj radnika „Zelenila“, kao i obiman mašinski park i odvoženja preko 500 tona biljnog otpada, pre oko mesec dana započeti su građevinski radovi.

Dvanaest montažnih kuća izgrađeno je na privatnim placevima, a za sada i osam kuća koje su namenjene lokalnom stanovništvu, koje je socijalno ugroženo.

Reč je o stambenim objektima prosečne veličine oko 45 kvadrata, a rok za završetak radova je 30. maj 2013. godine.

Vrednost projekta „ Unapređenje životnih uslova, prava i zapošljavanja izbeglih i interno raseljenih lica u Srbiji“ u Gradu Smederevo je 756.000 eura.

Po završetku projekta u Maloj Krsni 176 osoba izaći iz kolektivnog centra.

Izvor: smederevo.org.rs