U subotu izvlačenje dobitnika knjiga


01. jun 2016. KULTURA – Gledaoci filmova u maju u Bioskopu Centra za kulturu koji su ostavili svoje ulaznice sa potrebnim podacima, u kutiju za nagradnu igru, mogu dobiti novi naslov iz Lagunine edicije Filmovane knjige, a izvlačenje je planirano u subotu 4. juna, pre početka projekcije filma „Alisa u zemlji ogledala 3D“. Dvoje najsrećnijih gledalaca dobiće besteler „Devojka sa bisernom minđušom“ američke spisateljice Trejsi Ševalije.

Centar za kulturu Smederevo i Laguna su prošlog meseca zaokružili jednogodišnji ciklus veoma uspešne saradnje na radost bioskopske, filmske i čitalačke publike. Podelili smo tačno 24 knjige. Od narednog meseca promenićemo izbor knjiga za podelu. Na osnovu interesovanja najmlađe publike da učestvuje u našoj nagradnoj igri i velikog izbora filmova za decu koji se prikazuju u našem bioskopu, odlučili smo da ubuduće poklanjamo po jedan naslov za odrasle, a jedan za dečiju publiku, s obzirom da Laguna ima i veliki izbor filmovanih romana na osnovu kojih su nastali neki od najboljih filmova za decu. Na taj način pomoći ćemo najmlađima da razviju i kulturu čitanja. Stvaramo buduće čitaoce.

Za odraslu publiku u junu i julu podelićemo po jedan primerak kriminalističkog romana „Sicilijanac“ Marija Puza. Roman „Sicilijanac“, objavljen orvelovske 1984. godine, jedno je u nizu izuzetnih ostvarenja Marija Puza, književnog čarobnjaka koji je u svojim romanima duboko ponirao u tajnovito grotlo mafije, razotkrivajući jezovitu čaroliju savremenog sveta. Po ovom romanu 1987. godine snimljen je istoimeni film u režiji Majkla Čiminija sa Kristoferom Lambertom u glavnoj ulozi.

Za dečiju publiku u naredna dva meseca podelićemo po jedan primerak romana iz serijala Mia i ja, autorke Izabele Mon, prema kome je nastao i istoimeni crtani filmski serijal. Naslov knjige za decu kojom ćemo obradovati našu najmlađu publiku je „Mia i Vilenjaci“.

Da biste postali potencijalni dobitnici romana „Sicilijanac“ ili „Mia i vilenjaci“ potrebno je da na poleđini svoje bioskopske ulaznice iz juna čitko upišete ime, prezime i broj telefona, a zatim, po završetku filma, tu ulaznicu ubacite u kutiju koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade se izvlače pre početka prve filmske projekcije u julu.