U Smederevu u nedelju održano takmičenje frizera


24. septembar 2012. DRUŠTVO – U Centru za kulturu juče je održano takmičenje frizera pod nazivom “Kup Smederevska jesen”.

Od Nataše Vujanović, predsednika smederevskog Kluba frizera saznajemo da se u više kategorija takmičilo preko pedeset frizera iz Smedereva, Beograda i drugih gradova Srbije.

Publika je mogla da vidi najnovije frizerske trendove za kratku i dugu kosu, kao i način rada, popularne tehnike šišanja, pravljenje punđi i nijansiranje kose u više tonova.

U kategoriji Full Fashion Look, pobedio je Ivan Vujović, predstavnik Kluba frizera Smederevo.

U disciplini duge puštene i duge podignute kose, najbolju frizuru napravila je Ivana Bošnjaković iz Kluba frizera Beograd.

Modno šišanje je kategorija u kojoj je prvo mesto pripalo Bogdanu Krstiću iz Kluba frizera Beograd, a na završnom takmičenju birana je najlepša frizura za venčanje. Najbolju ideju i rad za jedan od najvažnijih trenutaka u životu svake žene imao je Marko Marković iz Kluba frizera Beograd.

Tokom Otvorenog prvenstva, na sceni Koncertne dvorane Centra za kulturu održan je i seminar – prezentacija dela tima Laboratorije “Ducastel” .

Colette Fritschmann, frizer i stilista iz Pariza sa višegodišnjim iskustvom u svojoj profesiji, od ranije poznata publici koja prati ovakva takmičenja, pokušala je da prenese kolegama svoje znanje, ideje i iskustvo, predstavljajući novu kolekciju jesen – zima 2012/13.

Izvor: smederevo.org.rs