U Smederevu je objavljena preliminarna lista kandidata za popisivace


25. avgust 2011. DRUŠTVO- U Smederevu je objavljena preliminarna lista kandidata za popisivače, koja sa rezervom od 10 odsto , sadrži 526 imena. Liste su istaknute na uvid u prosrorijama gradske uprave i na sajtu grada a od sutra počinje podnošenje dokumentacije na uvid.

Za ukupno 477 popisivača za teritoriju grada Smedereva , koliko će ih biti na konačnoj listi , prijavilo se 1800 zainteresovanih gradjana. Preliminarna lista je istaknuta na oglasnoj tabli pored Narodne kancelarije Gradske uprave, a može se pogledati i na sajtu grada. Kandidati, koji su se našli iznad crtne na preliminarnoj listi, treba da donesu na uvid svu potrebnu dokumentaciju i to od srede do petka, u periodu od 8 do 16 sati, u subotu od 8 do 12, a u ponedeljak od 8 do 20 časova. Sledeći korak biće objavljivanje takozvane druge konačne preliminarne liste popisivača , sa 526 kandidata , koji su se verifikovali tj podneli svu predvidjenu dokumentaciju. Preliminarna završna lista očekuje se 31. avgusta. Medjutim, kako naglašavaju u gradskoj popisnoj komisiji moguće su izmene u slučaju odustajanja ili bolesti pojedinih kanidata za popisivače.

Konačna lista onih koji će obavljati predstojeći popis na području 477 popisnih krugova grada Smedereva biće poznata neposredno pre početka čitavog posla. Konačnu odluku o listi budućim popisivačima, posle testiranja, doneće opštinski odnosno gradski instruktori.

Izvor: Televizija Smederevo