U Regionalnom centru otvoren treći sprat sa smeštajnim kapacitetima


04. jul 2013. DRUŠTVO – U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo juče je svečano otvoren novi adaptirani deo sa smeštajnim kapacitetima.

Na trećem spratu zgrade Monopola, iznad Regionalnog centra za razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu, otvoren je smeštajni deo koji će moći da primi više od 30 učesnika seminara u savremeno opremljenim sobama.

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, obraćajući se mnogobrojnim gostima iz Smedereva i drugih regionalnih centara iz cele Srbije, poželela je zaposlenima dobar rad i da novi prostor bude maksimalno iskorišćen.

„Svojim ozbiljnim radom pokazali smo donatorima, ali i Evropskoj uniji, da umemo da poštujemo rokove, da umemo da radimo kvalitetno, preko naših izvođača radova. Pokazali smo da ono što uradimo možemo i da koristimo i da upotrebimo u svrhe za koje je i pravljeno”, istakla je gradonačelnica.

Ona je podsetila da je ovaj prostor korišćen i za obrazovanje, ne samo zaposlenih u obrazovanju, već i za mlade Smederevce u okviru Beogradske poslovne škole i izrazila želju da će se delatnosti ovog prostora širiti u oblasti obrazovanja.

„Ovo je dobra zgrada (Monopol) sa dovoljno prostora, koja mora jednog dana da dobije svoju pravu namenu, a to je upravo obrazovanje. Mislim da polako ulazimo u priču, koja je san Grada Smedereva, a to je školski obrazovni centar, sa fakultetima za smederevsku i decu iz okruženja, sa više smeštajnih kapaciteta nego što je 30 kreveta”, istakla je gradonačelnica.

Predsednik Skupštine grada Branče Stojanović pozdravio je mnogobrojne goste, kao i predstavnike Ambasadi Francuske i kazao da kada svako radi svoj posao, onda imamo ovako visoke rezultate u svakom poslu.

„Sinhronizacija mnogih elemenata tokom adaptacije je bila dobra, u pravo vreme i na pravom mestu, od odluke Skupštine, odgovarajućih odluka i predloga Gradskog veća, kao i ekspeditivnosti Direkcije za izgradnju, koja je radila nekoliko dana i noći kako bi bila kompletirana konkursna dokumentacija, ali i spremnosti Školske uprave da da saglasnost da Regionalni centar bude u Smederevu”, rekao je Stojanović.

On je apostrofirao značaj saradnje sa švajcarskom agencijom i Ambasadom Švajcarske, koja se, kako je rekao, na svu sreću proširila na dobrobit Smederevaca.

Direktor Regionalnog centra, mr Borivoje Janošević je rekao da je u adaptaciju novog dela uloženo oko 250.000 evra. Dve trećine sredstava je opredelila švajcarska vlada, a trećinu lokalna samouprava.

„Raspolažemo sa više od 30 ležajeva, imamo dva apartmana, svi su klimatizovani, raspolažu kablovskom televizijom, internetom. Sve u svemu, ovi smeštajni kapaciteti pružaju kompletne uslove za udobnost korisnika”, poručio je Janošević.

Grad Smederevo je svojim sredstvima finansirao i rekonstrukciju krova Monopola, iznad Regionalnog centra. Rekonstrukcijom tog dela zgrade, stvoreni su uslovi za uređenje smeštajnih kapaciteta više od 30 učesnika seminara, što će predstavljati značajan resurs za Smederevo.

Na ovaj način zaokružena je ponuda Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju koji ne krije težnju da jednog dana preraste u mini kongresni centar.

Jučerašnjem svečanom otvaranju prisustvovali su i pomoćnici gradonačelnika, članovi Gradskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici drugih regionalnih centara u Srbiji kao i mnogobrojni gosti i poslovni partneri.

Izvor: smederevo.org.rs