U OŠ “Dositej Obradović” ceo razred šutirao đaka!


U OŠ „Dositej Obradović“ u Smederevu nastavnik rekao učenicima da udaraju druga u zadnjicu. Razlog – nije hteo da radi trbušnjake?!

U osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Smederevu nastavnik fizičkog vaspitanja Dušan Kočić početkom aprila naredio je učenicima dva odeljenja, što je otprilike 40 đaka, da svog druga nogom udare u zadnjicu. To je za naš list izjavila jedna od učenica, dečakova drugarica koja nije htela da učestvuje u ovom, kako je rekla, iživljavanju nastavnika.

– Pošto naš drug nije uradio trbušnjake, nastavnik nam je rekao da stanemo u vrstu, a njemu, inače dobrom učeniku i sportisti, naredio je da ide od jednog do drugog đaka kako bi ga svi šutnuli u zadnjicu. Naša drugarica koja je prva trebalo da ga šutne odbila je da to učini i nastavnik je tada rekao da je ona sledeća za šutiranje.

Kako se ona pobunila, nastavnik ju je poslao u njegovu kancelariju, kao i sve ostale koji se nisu povinovali njegovoj želji – priča učenica koja je prisustvovala događaju i koja je, kako kaže, jedna od petoro učenika koji nisu želeli da šutnu druga.

– Svi su se smejali, a nama koji nismo želeli da ponižavamo druga iz odeljenja, nastavnik je zapretio rečima: „Uništiću vas!“ – tvrdi učenica. Celu priču potvrdio nam je i učenik koji, zbog dodatne sramote, nije želeo da mu se ime pojavi u novinama.

Nastavnik Kočić rekao je za Kurir da je sve bila šala:

– Tačno je da su ga šutirali, ali to nije bilo jako šutiranje, već opuštanje pred čas.

Inspekcija nije obaveštena

Nadležni iz Republičke prosvetne inspekcije saopštili su da njima nije prijavljen incident.

– Od vas prvi put čujem za ovaj događaj, ali ukoliko ga neko prijavi i dokaže se da je istinit, pokrenućemo disciplinski postupak protiv pomenutog nastavnika – rekao je Zoran Kostić, pomoćnik ministra prosvete.

Direktor: Pokrenuli smo istragu!

Prema rečima direktora škole Radisava Milića, profesor je nakon što se podigla prašina zbog ovog incidenta uzeo bolovanje.

– Pokrenuta je istraga, uzimaju se izjave učenika, roditelja, ali i drugih nastavnika. Ukoliko se dokaže da je došlo do pomenutog incidenta, nastavnik će biti suspendovan.

Međutim, da bismo mogli da odreagujemo, potrebno je da svaki od 26 učenika tog razreda potvrdi da se incident zaista dogodio i da kaže kako se slaže sa suspenzijom profesora. Zasad su stavovi đaka i roditelja podeljeni – rekao Milić.

Majka: To je bila šala

– Ma, nije to ništa. To je bila šala. Možda je mog sina bila sramota, ali to je njegov problem. Godinama poznajem nastavnika Koču i ne verujem da je bio zlonameran – rekla je majka dečaka kome je cela situacija, kako nam je rekao, bila daleko od šale.

Izvor: Kurir