U četvrtak izvlačenje dobitnika knjiga “Glamurama”


11. maj 2016. KULTURA – Gledaoci filmova u aprilu u Bioskopu Centra za kulturu koji su ostavili svoje ulaznice sa potrebnim podacima, u kutiju za nagradnu igru, mogu dobiti novi naslov iz Lagunine edicije Filmovane knjige. U četvrtak, 12. maja, pre početka projekcije filma „Kapetan Amerika – Građanski rat 3D“, podelićemo dva primerka romana „Glamurama“. Roman prikazuje provokativnu i satiričnu sliku američkog društva s kraja XX veka. Napisao ga je Bret Iston Elis, jedan od najdarovitijih i najkontroverznijih pisaca poslednje decenije, autor romana „Američki psiho“ po kome je 2000. snimljen istoimeni film, u režiji Meri Haron.

07_Laguna-Izvlacenje-maj_2016

Tradicionalno darivanje knjigom nastavlja se i u maju, a novi naslov koji daruje „Laguna“ je besteler „Devojka sa bisernom minđušom“ američke spisateljice Trejsi Ševalije. Trejsi Ševalije karijeru je počela knjigom „Devičanski plavo“ ali se proslavila romanom „Devojka sa bisernom minđušom“ zasnovanom na priči o nastanku čuvene Vermerove slike. Film koji je režirao Piter Verber inspirisan ovom knjigom bio je nominovan u tri kategorije za nagradu Oskar 2004. godine, i ovenčan je brojnim drugim nagradama za filmska ostvarenja. Glavne uloge igrali su Skalet Johanson, Kolin Firt i Tom Vilkinson.

Da biste postali potencijalni dobitnik romana „Devojka sa bisernom minđušom“ potrebno je da na poleđini svoje bioskopske ulaznice iz maja čitko upišete ime, prezime i broj telefona, a zatim, po završetku filma, tu ulaznicu ubacite u kutiju koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade se izvlače pre početka prve filmske projekcije u junu.