Tužan kraj: Ugašeno FK Smederevo


21. jul 2014. SPORT – Izvor: Vesti online – Smederevo, nekadašnji Sartid, doživeo je tragičnu sudbinu mnogih klubova u Srbiji. Oklopnici i čelnici Đurđevog grada, posle ispadanja iz Super lige i Prve lige Srbije, saopštili su da se klub ugasio zbog teške finansijske situacije.

Klub koji je svojevremeno osvojio tadašnji Kup Srbije i Crne Gore, zahvaljujući golu Marka Pantelića u 110. minutu protiv Crvene zvezde na stadionu Partizana, koji nas je predstavljao u evropskim takmičenjima protiv Ipsviča, Minhena 1860, Dandija i drugih klubova, tako je i zvanično nestao sa fudbalske mape.

Poslednjih nekoliko godina Oklopnici su jedva preživljavali kraj sa krajem, a nestabilni izvor finansiranja je otežavao funkcionisanje kluba. Praktično, delili su sudbinu smederevske železare, ključne kompanije za stabilnost ovog grada.

Ipak, kako prenosi “Sport”, na stadionu kraj Dunava gledaće se fudbal i to utakmice Srpske lige grupa Zapad. Dosadašnji član ovog ranga, ekipa Seljaka iz Mihajlovca, promenila je naziv u Semendrija 1924, pod kojim će se boriti za bodove od naredne sezone.