Trojica Smederevaca opljačkala Sabornu crkvu u Požarevcu


04. novembar 2014. HRONIKA – Izvor: Blic – Požarevačka policija rasvetlila je tešku krađu u Sabornoj crkvi Sv. Arhangela Mihajla i Gavrila u Požarevcu, izvršenu u avgustu, i podnela krivičnu prijavu protiv tri osobe iz Smedereva, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa.

Oni su, kako se osnovano sumnja, u noći između 18. i 19. avgusta 2014. provalili metalne rešetke na prozoru, ušli u crkvu i posekli katance sa drvenih kasa celivajućih ikona iz kojih su uzeli novac, dok su iz crkve uzeli četiri krune za venčanje i jednu krunu vladike, takozvanu “mitru”, dva ručna krsta, krstiće i lančiće koji služe za krštenje dece.

– Otuđene predmete prodali su zlatarama na teritoriji Srbije, a novac međusobno podelili – saopštila je Policijska uprava Požarevac.

Osumnjičeni se takođe terete i za krivično delo neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila “fijat stilo” i “jugo koral”, koje su ukrali iz dvorišta porodičnih kuća u Požarevcu a zatim prodali, kao i za više krivičnih dela teških krađa izvršenih u Požarevcu.