Trinaest dana do popisa


19. septembar 2011. DRUŠTVO – Do predstojećeg popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, ostalo je još samo 13 dana, pa i pripreme za ovaj veliki posao ulaze u završnu fazu. U zgradi Gradske uprave danas je budućim popisivačima podeljen popisni materijal.

Republički zavod za statistiku u svojim ograncima po gradovima, obavlja poslednje pripreme za popis stanovništva koji počinje u oktobru. Odabir oko 540 popisivača i 69-oro onih koji će popisivače obučavati, u Smederevu je završen. Instruktori su prošli obuku a popisivači su dobili popisni materijal. Materijal sadrži vodič, odnosno uputstvo i primere za popunjavanje podataka gradjana u predstojećem popisu. Preostalo je samo da se završi trodnevna instruktaža, koja počinje u sredu 21. septembra. Svaki popisivač u okviru instruktaže će dobiti teren koji treba da obiđe i popiše sve jedinice popisa. Imaće skicu i opis terena, odnosno granice prostora koji treba popisati. Mesta punktova za ovu obuku već su odabrana a tačno vreme I eventualne promene biće objavljene u ponedeljak, 19. septembra, na sajtu grada.O pripremama I važnosti ovog posla za Televiziju Smederevo je govorio gradonačelnik I predsednik popisne komisije Predrag Umičević.

Koliko Srbija ima stanovnika, biće poznato 15. novembra ove godine, a svi rezultati popisa biće poznati tek u septembru 2012. godine.

Izvor: Televizija Smederevo