Trijumf ekipe New Press


09. mart 2015. SPORT – Članice ekipe „New Press“ Jelena Tasić, Marija Aničić i Milica Luković, trujumfovale pojedinačno i ekipno u petom kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu. Novica Petrović („Kore-Mig“) neumoljiv u konkurenciji seniora, drugi Saša Mišić („Elektromorava“), treći Radoslav Mirković („Kore-Mig“). Ekipno, kod seniora prve „Kore-Mig“.

Na petom kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu dominirala je ekipa „New Pressa“ čije su članice osvojile prva tri mesta pojedinačno i prvo mesto ekipno. Boljom poslednjom serijom od Marije Aničić, sa 177 krugova, treću pobedu u ovoj ligi zabeležila je Jelena Tasić, dok je treće mesto pripalo Milici Luković sa 175 krugova. Ukupno je nastupilo 15 seniorki. Ekipno „New Press“ je zabeležio ubedljivu pobedu sa 529 krugova, ispred „Železare“ sa 498 i ZC „Sveti Luka“ sa 466 krugova. Četvrta je bila ekipa „Vodovoda“, peta „Heroj Srbe“.

U muškoj konkurenciji dominacija Novice Petrovića i njegove ekipe „Kore-Mig“. Drugi put u ovogodišnjoj ligi Petrović je pucao preko 190 krugova! U trećem kolu imao je rezultat od 191 kruga, a više nego ubedljivu pobedu u ovom kolu sa 193 kruga, po serijama 98, 95 odneo je ispred Saše Mišića iz ekipe „Elektromorava“ sa 184 kruga. Treće mesto sa 183 kruga osvojio je Radoslav Mirković, takođe iz ekipe „Kore-Mig“. Ukupno je nastupilo 29 seniora. Ekipa„Kore-Mig“ trijumfovala je i ekipno sa 542 kruga, ispred „Želvoza“ sa 529 i „Elektromorave“ sa 517 krugova. Četvrti su „Treneri“, peti „Prijatelji NSGNM“, šesta „Železara“, sedmi „Vodovod“, osmi Osnovni sud, deveta Sportska hala i deseti „Premil“. Van konkurencije u obe kategorije nastupaju strelci Streljačkog kluba „Aranđelovac“ i srednjoškolci iz Smedereva.

U generalnom plasmanu, posle pet kola, kod seniora Novica Petrović je prvi sa 944 kruga, drugi je Borivoje Provčin („Prijatelji NSGNM“) sa 902 kruga, a treći Nikola Simić („Želvoz“) sa 892 kruga. Kod seniorki vodi Jelena Tasić sa 889 krugova, druga je Marija Aničić sa 879 krugova, a treća Marina Vasić („Železara“) sa 837 krugova. Za pojedinačni plasman posle sedam kola lige i plasman u finale, odnosno Smederevski kup, odbijaju se dva kola sa najslabijim rezultatom. Ekipno, kod seniora prve su „Kore-Mig“ sa 50 bodova, druga je ekipa „Želvoza“ sa 49 bodova, a treći su „Prijatelji NSGNM“ sa 43 boda. Kod seniorki prvo mesto dele ekipe „New Pressa“ i „Železare“ sa po 25 bodova, druga je „Heroj Srba“ sa 16 bodova, a treća ekipa ZC „Sveti Luka“. Za ekipni plasman računa se šest najboljih rezultata iz sedam kola.

Šesto, pretposlednje kolo sedme Smederevske lige u streljaštvu održaće se 20. marta.