Tri strelca – četiri titule


29. januar 2017. SPORT – Najbolji strelci Srbije u svojim kategorijima u prošloj godini bili su Natalija Tasić, pionirka puškom, Petar Adamović, mlađi junior pištoljem i Veljko Ilić koji je objedinio titule puškom u kadetskoj i mlađe juniorskoj kategoriji. 
Streljački savez Srije je na tradicionalnoj svečanosti prošle nedelje proglasio najbolje strelce, klubove i trenera naše zemlje u 2016. godini. Među najuspešnijim klubovima, Streljačka družina „Smederevo“ zauzela je visoko šesto mesto, što je u odnosu na prošlu godinu napredak upravo za šest mesta, od ukupno 34 kluba koji su ostvarili bodove u prošloj takmičarskoj sezoni. Priznanja su dodeljena i najuspešnijim strelcima 2016. po kategorijama i oružju, a tri strelca „Smedereva“ zauzela su prva mesta u četiri kategorije što je najveći uspeh u novijoj istoriji kluba.
Natalija Tasić je kao i prošle godine najbolja pionirka serijskom puškom. Drugo mesto u ovoj kategoriji zauzela je takođe, takmičarka smederevske družine Iva Jovanović, a na sedmom mestu je još jedna naša mlada strelkinja Dunja Rajković.
Veljko Ilić, koji je prošle godine bio drugi kadet puškom, ove godine objedinio je titule u kadetskoj i mlađe juniorskoj kategoriji. U kategoriji juniora nalazi se na četvrtom mestu.
Petar Adamović, je najbolji mlađi junior pištoljem. Prošle godine je bio treći na listi juniora, a ove godine šesti.
U kategoriji seniorki pištoljem Jasmina Milovanović nalazi se na deobi četvrtog mesta sa Danicom Rašetom iz Streljačkog kluba „Zemun centar“. Prošle godine je bila treća.
Otvarajući svečanost, održanu u kafe restoranu „Petica“ na Adi Ciganliji, predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović je pozdravio goste i rekao:
– Minula godina je bila uspešna za naš savez i za streljaštvo, najstariji i jedan od najuspešnijih olimpijskih sportova u Srbiji. Na Evropskom prvenstvu srpski strelci su osvojili sedam medalja, na finalnom turniru Svetskog kupa dva Kristalna globusa. Ostaje žal za neosvojenom medaljom na Olimpijskim igrama. Međutim, činjenica je da su se naši članovi olimpijskog tima dobro pripremili za takmičenje. Podatak koji tome ide u prilog je i da je čak devet strelaca iz Srbije učestvovalo na Igrama u Rio de Žaneiru, što je i najbrojniji olimpijski tim u istoriji srpskog, ali i jugoslovenskog streljaštva. Nije bilo sportske sreće da neko osvoji i odličje, ali to je sport. Zahvaljujem se olimpijcima na velikoj borbi, a iz svog nastupa u Riju će izvući pouke za naredni olimpijski ciklus.
Mašović je još dodao da je Savez u 2016. ispunio sve programske ciljeve.
– U ostvarivanju programa i planova ne bismo uspeli bez pomoći Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije i Sportskog saveza Srbije – naglasio je Mašović, posebno pozdravljajući predstavnika Sportskog saveza Srbije na današnjoj svečanosti  Daneta Koricu, velikog prijatelja strelaca.
Prva tri kluba: 1. SK „Čika Mata“ Kragujevac, 2. SK „Crvena zvezda“ Beograd, 3. SK „Partizan“ Beograd.
Najbolji strelci po kategorijama i oružju:
Puška:
seniori:  Stevan Pletikosić (SK „Čika Mata“ Kragujevac), seniorke: Andrea Arsović (SK „Partizan“ Beograd), juniori: Lazar Kovačević (SK „Jagodina 92“), juniorke: Milica Babić (SK „Palilula“), mlađi juniori i kadeti: Veljko Ilić (SD „Smederevo“), mlađe juniorke i kadetkinje: Marija Kolarević (SK „Jedinstvo“ Stara Pazova), pioniri: Dimitrije Gaćeša (SK „Mladost“ Inđija) i Marko Ivanović (SK „Čika Mata“ Kragujevac) imaju isti broj bodova i dele prvo mesto, pionirke: Natalija Tasić (SD „Smederevo“).
Pištolj:
seniori: Damir Mikec (KSS „Policajac“ Beograd), seniorke: Zorana Arunović (SK „Crvena zvezda“ Beograd), juniori: Lazar Pantelić (SD „Aleksa Dejović“ Užice), juniorke: Teodora Simić (SK „Crvena zvezda“ Beograd), mlađi juniori: Petar Adamović (SD „Smederevo“), mlađe juniorke: Marija Šunjevarić (SD „Aleksa Dejović“ Užice), kadeti: Vukašin Lazić (SK „Kolubara“ Lazarevac) i Stefan Popživanov (SK „Kikinda“) imaju isti broj bodova i dele prvo mesto, kadetkinje: Jelena Todorović (SD „Aleksa Dejović“ Užice).
NAJUSPEŠNIJI TRENER: Dragan Donević (SK „Partizan“ Beograd)
NAJUSPEŠNIJI TAKMIČAR: Damir Mikec (KSS „Policajac“ Beograd)
NAJUSPEŠNIJA TAKMIČARKA: Andrea Arsović (SK „Partizan“ Beograd)