Tri medalje za smederevske strelce


25. jun 2013. SPORT – Tri medalje osvojili su strelci Smedereva na Regionalnom prvenstvu malokalibarskim oružjem, održanom prošlog vikenda. Prva je na vatrenu liniju izašla Ana Alentijev, koja je imala najbolji rezultat na takmičenju pištoljem u obe konkurencije, međutim pošto je nastupala na takmičenju za region Beograda, kome teritorijalno Smederevo ne pripada, nastupila je van konkurencije. Inače u regionu Centralne Srbije kome i Smederevo pripada takmičenje pištoljem u konkurenciji u kojoj Ana nastupa nije ni održano, jer nema takmičarki u toj disciplini (sport pištolj 30+30 metaka). Na Prvenstvu Beograda kod juniorki najbolja je bila Aleksandra Matijašević (SK „Zemun-Centar“) sa 554 kruga, a kod seniorki Danica Rašeta („Zemun-Centar“) sa 563 kruga. Ana je pucala 564 kruga. Ana je na nedavno završenom međunarodnom takmičenju „Streljačke nade“ u češkom gradu Plzenu sa rezultatom od 562 kruga zauzela 18 mesto u konkurenciji 53 takmičarke.

U Ćupriji gde je juče održano Prvenstvo Cetralne Srbije takmičili su se puškaši. Ženska ekipa SD „Smederevo“: Jelena Jakovljević, Danica Denić i Aleksandra Vujasin, osvojila je treće mesto ekipno u juniorskoj konkurenciji i drugo mesto u seniorskoj konkurenciji, dok je Nikola Simić, osvojio treće mesto pojedinačno u seniorskoj konkurenciji. Sve medalje Smederevci su osvojili u disciplini 60 metaka ležeći.

Regionalna prvenstva su prošla bez učešća naših najboljih strelaca koji se nalaze na Mediteranskim igrama u Turskoj.
Prvenstvo Srbije za juniore u juniorke po A programu održaće se 6. i 7. jula, a za seniore i seniorke 3. i 4. avgusta 2013. na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu. Za ova takmičenja naši strelci pripremaće se u Smederevu, a Ana Alentijev i njen trener Boban Marinković od 25. do 30. juna u Kampu perspektivnih strelaca u Novom Sadu, gde će se u isto vreme pripremati i deo reprezentacije Srbije koja će se takmičiti na Univerzijadi u Kazanju i Svetskom kupu u Granadi.