Tri godine uspešnog rada


26. novembar 2013. DRUŠTVO – Izložbom likovnih radova našeg sugrađanina Branka Pešića i skromnom proslavom u ponedeljak je obeležen jubilej – tri godine od osnivanja Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo.

Skromnoj svečanosti, na kojoj su predstavljeni rezultati u prethodnom periodu, prisustvovali su predsednik Skupštine grada Branče Stojanović, pomoćnici gradonačelnika za privredu i sport, Prvoslav Nedeljković i Saša Momić, kao i brojni gosti, predstavnici prosvete i civilnog sektora.

Konstatovano je da se Centar iz dana u dan sve više razvija, okupljajući veliki broj prosvetnih ali i radnika drugih profesija, te zaista opravdava ime centra za stručno usavršavanje. Direktor Centra, Borivoje Janošević, zahvalio se kompletnoj Gradskoj upravi i gradonačelnici dr Jasni Avramović, kao i Švajcarskoj agenciji za razvoj i saradnju na pomoći u izgradnji smeštajnih kapaciteta u okviru Regionalnog centra, koji u mnogome doprinose još kvalitetnijem radu svih korisnika.

Povodom obeležavanja godišnjice, u prostorijama Centra otvorena je i izložba likovnih radova Branka Pešića. U prizemlju Monopola i holu Centra izloženo je više od 40 radova ovog umetnika, uglavnom grafika i crteža, dobijenih na poklon od porodice smederevskog umetnika.

Izvor: smederevo.org.rs