Trener Boban Marinković pozvan na pripreme grčkih strelaca


08. avgust 2012. SPORT – Trener streljačke družine Smederevo Boban Marinković pozvan je na pripreme grčkih strelaca koje će se održati od 18. do 26. avgusta u grčkom gradu Drama. Letnji kamp Drama (Summer camp Drama 2012), za vazdušne i malokalibarske discipline održaće se na Strelištu Drama. U kampu će biti 10 najboljih strelaca iz severne Grčke, među kojima je jedna od najperspektivnijih Ana Koraki, reprezentativka Grčke, koja nastupa za SD „Smederevo“.

U pozivnom pismu iz grčkog Streljačkog kluba „Orion“, našeg trenera Bobana Marinkovića, pozivaju da učestvuje u radu Letnjeg kampa Drama 2012. kao predstavnika Streljačke družine „Smederevo“ i na ovom kampu, u okviru planiranih treninga, demonstrira mladim i talentovanim strelcima Grčke tehnike pucanja koje primenjuje u svom klubu u Smederevu.

„Jedan od razloga vašeg dolaska je da upoznamo jedni druge i prvi korak zajedničke saradnje naše dve ekipe u budućnosti“, piše u pozivnom pismu koje potpisuje Dimitrios Diamantis, pomoćnik predsednika streljačkog kluba „Orion“ iz Drame.

Izuzetno sam zadovoljan što sam dobio poziv da kao gostujući trener radim u jednom ovakvom kampu. Grčki streljački klubovi imaju želju da započnu saradnju sa Streljačkom družinom „Smederevo“, što dovoljno govori o statusu našeg kluba i srpskog streljaštva u regionu. Daću sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano i da u dobrom svetlu predstavim naš klub – kaže Boban Marinković, trener SD „Smederevo“.

Treninzi će se održavati svakodnevno od 18. do 26. avgusta, po pravilima Grčke stručne komisije, na elektronskim sistemima SIUS-ASCOR, po pravilima i propisima Svetske streljačke federacije (ISSF).