Tanja Savić: Radujem se proslavi Vaskrsa u Srbiji


05. maj 2013. DRUŠTVO – Kod Tanje Savić sve je u prazničnom raspoloženju.
Najpopularnija zvezda „Granda“ sa suprugom Dušanom Jovančevićem i sinovima Maksimom i Đorđem ukrasila je dvorište kuće u kojoj živi na Bežanijskoj kosi. a u razgovoru za Kurir priznaje da se veoma raduje što Vaskrs nakon dve godine ponovo slavi u Srbiji.
– Za praznik ćemo biti u kući mojih roditelja u Smederevu i mnogo sam srećna zbog toga!

Da li si učestvovala u spremanju porodičnog ručka i farbanju jaja ili je za to zadužena mama Živana?
– Ona mi je pomogla u farbanju jaja, kao i komšinica Nada. Zbog nedostatka vremena neću moći da učestvujem u pripremi nedeljnog ručka.
Šta će se naći na trpezi?
– Mama se uvek pobrine da nam napravi supicu, salatu, meso i na kraju, naravno, dezert.

Kako si u Australiji proslavljala Vaskrs?
– Dušanova mama se tamo trudila da lepo obeleži taj datum. Odemo prvo u crkvu, zatim neizostavno tucanje jaja, onda nam dođe Dušanov brat s decom na ručak. On ima tri sina, tako da kuća bude puna dece.

Učiš li Maksima pravoslavnim običajima?
– On ima dve godine i četiri meseca. Do sada je bio mali za tako nešto. Inače, voli da otvara vaskršnje poklone. Ove godine ću ga naučiti kako se tuca jajima i kako da ih oljušti.

Postiš li?
– Dok sam bila mala, postila sam, a sad mi je to komplikovano zbog dece i obaveza. Postim jednom godišnje, na Veliki petak. Nadam se da ću u budućnosti više obratiti pažnju na to. Često idem u crkvu, jer mi je ovde na Bežanijskoj kosi blizu. Inače, Maksim je kršten u Australiji, a Đorđa planiramo da krstimo ovde, verovatno u Crkvi Vasilija Ostroškog.

A ko će mu biti kum?
– Maksimu je kum moj klavijaturista Darko Tomić, koji će biti i Đorđu.
Planiraš li da napokon napraviš svadbu?
– To bi zaista bilo lepo. Mnogi Australijanci praktikuju da naprave svadbeno veselje kad im porastu deca. Moja želja je da mi deca donesu prstenje. Ali otom-potom…

Izvor: Kurir