Svetska medalja za Mariju Minić i Karate klub „Smederevac“


08. oktobar 2015. SPORT – Na upravo završenom Svetskom prvenstvu koje je održano u Poljskoj, u periodu 3-4.10.2015.god, u organizaciji WKF federacije Poljske i WSKA svetske federacije, nastupala je i takmičarka Karate kluba „Smederevac“ Marija Minić, kao član JKA reprezentacije Srbije. Marija je nastupala u disciplinama: pojedinačno kate, pojedinačno borbe, kata tim i borbe ekipno u seniorskoj apsolutnoj konkurenciji.

Ova Svetska organizacija, WSKA, okuplja ostale Svetske federacije u kojima se vežba Shotokan karate, koji čini 90% svetskog karatea. Ove godine, brojnije su bile reprezentacije iz WKF federacije, te je Marijin uspeh još više dobio na značaju, posebno u bespredmetnim raspravama o značaju federacija na ovim prostorima.

Ne treba mnogo pričati osim da su nastupile reprezentacije i takvih sila kao što su USA, Rusija, Nemačka, Brazil, Poljska, Engleska, Južnoafrička republika, Španija, i ostale sile WKF i JKA svetskog karatea.

Osvojivši bronzu u katama pojedinačno za seniorke, 5.mesto u borbama pojedinačno u seniorskoj apsolutnoj kategoriji, te 5.mesto u borbama ekipno, Marija je postala deo svetske karate elite, dokazavši se u obe discipline i na taj način potvrdila da je karate koji se vežba u Karate klubu „Smederevac“ vrhunski.

Trener Karić Predrag Peka u izjavi nekih svetskih novinara prokomentarisao je kratko da se ovde vidi njegov 45-godišnji rad i tradicija jednog kluba iz malog grada koji uspeva da opstane na putu karatea a ne političkih previranja u ovom sportu.

Značajno je i reći da je Marija Minić u individualnim nastupima imala 47 takmičarki u katama i 42 u borbama. Marija Minić je zadovoljna svojim nastupom i srećna zbog osvojene bronzane medalje u katama pojedinačno. Žali što je u borbi za ulaz u polufinale u borbama pojedinačno izgubila od tada aktuelne svetske šampionke Poljakinje,u jednoj sumnjivoj akcija, ali se nada da će na sledećem Svetskom prvenstvu dokazati da je to slučajnost.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest