Svečano u „Suncu“


22. jul 2015. DRUŠTVO – Izvor: Naše novine – U Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama u razvoju “Sunce” prošlog petka bilo je svečano. Povod za lepo druženje bio je drugi rođendan ove ustanove povodom koje je organizovana i prigodna svečanost.

Direktorka Biljana Milošević zahvalila se svima koji su u prethodne dve godine pomagali i omogućili pristojne uslove rada deci i vaspitačima.

-Izražavam posebno zadovoljstvo što drugi rođendan proslavljamo u novim, adaptiranim prostorijama, koje su u potpunosti prilagođene potrebama naših korisnika, zahvaljujući našem osnivaču, Gradu Smederevu, koji je finansirao radove i koji se inače brine o celokupnom funkcionisanju ustanove- rekla je Biljana Milošević.

Slavljenici su priredili predstavu koju su gosti uz smeh i aplauze sa uživanjem propratili. Na svečanosti, kojoj su prisustvovali zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović, predsednik Skupštine grada Branče Stojanović, član Gradskog veća Mirko Đurić, predstavnici Upravnog i Nadzornog odbora, donatori, roditelji korisnika, vaspitači i prijatelji, izveden je prigodni program u kojem su učestvovala deca iz boravka.

Direktorka Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama u razvoju “Sunce”, istakla je i veliku pomoć donatora, kompanije Millennium Team iz Beograda.

– Trenutak kada slavimo drugu godišnjicu pravo je vreme da se setimo i zahvalimo kompaniji Millennium Team koja nam je izašla u susret i pomogla da čitav ovaj plato i prilaz Ustanovi ima izgled i namenu koja je nama potrebna. Bila je to zaista velika investicija a bez te pomoći naš rad bio bio izuzetno otežan. Drago nam je da je Millennium Team na najbolji način osetio potrebe naše lokalne zajednice čime je ujedno dat i primer ostalim uspešnim kompanijama istakla je direktorka Biljana Milošević.

Ustanova „Sunce” u Smederevu dnevno zbrinjava 18 korisnika sa intelektualnim invaliditetom različitog stepena i vrste ometenosti.