Svečana akademija Veslačkog kluba Smederevo


27. novembar 2012. SPORT – Veslački klub Smederevo organizovao je u ponedeljak svečanu akademiju povodom završetka sezone 2012.godine.

Tradicionalno okupljanje gostiju, prijatelja i članova Veslačkog kluba Smederevo, u ponedeljak u Gradskoj upravi Smederevo bilo je u znaku dobrih rezultata, ali i nenadoknadivog gubitka jednog od najistaknutijih veslača i najboljih sportista u istoriji kluba i smederevskog sporta Nemanje Nešića. Ove godine, klub je ostao i bez istaknutog člana, bivšeg sportiste i člana uprave Dušana Vujoševića.

Svečana akademija počela je minutom ćutanja i odavanjem pošte preminulim članovima.
Upravni odbor Veslačkog kluba Smederevo doneo je odluku da se od naredne godine uvede tradicionalna nagrada za najboljeg mladog sportistu, koja će nositi ime Nemanje Nešića.

Ovom prilikom predstavljeni su rezultati onih koji su već sada kandidati za novoustanovljenu nagradu i koji će čuvati uspomenu na Nemanju i sve ostale članove smederevskog kluba.

Nagrade najuspešnijima dodelio je predsednik kluba Dragoljub Paunović.

Najuspešniji pioniri bili su prvak Srbije u skifu, Dušan Dimitrijević i prvaci Srbije u četvercu skul, Aleksa Simić, Aleksa Mišeljić, Nikola Janićijević i Andrija Stojković.

Bronzanu medalju na Balkanskom šampionatu u disciplini osmerac za kadete osvojili su Bogdan Golubović, Sreten Petronijević i Andrija Vučković

Prvaci Srbije u dvojcu bez kormilara i četvercu bez kormilara za kadete, osmoplasirani na Svetskom prvenstvu u osmercu za juniore su Nikola Novaković i Uroš Dimitrijević.

Prvaci Srbije u dubl skulu i četvercu bez kormilara za kadete, osmoplasirani na Svetskom prvenstvu u disciplini osmerac za juniore su Marko Ristić i Zoran Rajić.

Prvak sveta u četvercu sa kormilarom za seniore do 23 godine je Jovan Jovanović, koji zbog obaveza na fakultetu u Americi nije bio prisutan, pa je nagradu primio njegov otac.

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović dodelila je nagrade najuspešnijim veslačima u ovoj godini – juniorskom i seniorskom reprezentativcu Srbije i osvajaču bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u četvercu bez kormilara za lake seniore Nikoli Selakoviću i prvaku Srbije u disciplini dubl skul, 5. na Evropskom prvenstvu u disciplini dubl skul, prvaku sveta u četvercu sa kormilarom za seniore do 23 godine, Aleksandru Filipoviću.

Nagrađeni su i treneri, škole veslanja Ivan Aćimović, trener pionira i kadeta Jugoslav Luković, trener pionira Saša Dragutinović i trener kadeta i juniora Aleksandar Smiljanić.

Na svečanosti su dodeljene i plakete za doprinos i razvoj veslačkog sporta u Smederevu za ovu godinu, Marku Stanišiću i Zoranu Dobriloviću, a prigodne poklone, u ime grada Smedereva svim nagrađenima uručili su gradonačelnica dr Jasna Avramović, predsednik Skupštine Branče Stojanović i pomoćnik gradonačelnika Saša Momić, u prisustvu zamenika gradonačelnika Bojana Teofilovića.

„Ovaj trenutak je težak jer jedan istaknuti sportisti nije sa nama. Svakako da grad Smederevo podržava veslače i roditelje koji ulažu u svoju decu. Želim vam srećnu Novu godinu i da vam naredna takmičarska godina bude berićetna i uspešnija od ove godine kako bi zajedno slavili nove pobede“, poželela je veslačima gradonačelnica Smedereva.

Predstavnici Veslačkog kluba Smederevo zahvalili su se rukovodstvu grada Smedereva na pomoći i podršci, kao i Veslačkom savezu Srbije, Sportskom savezu Smedereva, sponzorima i prijateljima kluba, roditeljima veslača, profesorima i nastavnicima sportista, sportskim novinarima i svim bivšim i sadašnjim veslačima i članovima kluba.

Izvor: smederevo.org.rs