Sudijska komisija: Nije istina da smo Zvezdin vetar u leđa!


19. april 2013. SPORT – Kako se sezona bliži kraju, sve su glasniji povici i kritike na račun suđenja i arbitara. Gotovo da nema kluba koji nije imao primedbe u Jelen superligi, Javor se žalio na kriterijum u polufinalu Kupa, a član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Đorđe Žutić osvrnuo se na greške u kojima su oštećeni rivali Crvene zvezde u prethodna dva meča, Smederevo i Spartak.

“Što se tiče Smedereva, greška jeste postojala, ali je to komisija sankcionisala. Jeste, penal je postojao i zbog tog propusta arbitar je dobio slabu ocenu. Crvena zvezda nije zaštićena, ništa nije prikriveno i nismo im vetar u leđa. Glavni sudija je “pao” zbog propusta, to smo obelodanili. Je l’ treba da ga ubijemo zato što je pogrešio? I on je čovek od krvi i mesa”, rekao je Žutić za “Sport”.

Komisija će ponovo zasedati u petak, i na okupljanju će se analizirati mečevi prethodnog kola, a žalio se i Spartak.

“Mislite na igranje rukom igrača Crvene zvezde u svom šesnaestercu? Ne bih da prejudiciram stvari jer tek sledi konačna analiza i odluka, ali igrač je sam odigrao loptu na kratkoj distanci i ona ga je pogodila u ruku, ali namera nije postojala. Nemojte, ipak, dalje da insistirate, jer će o svemu biti urađena detaljna analiza”, zaključio je Žutić.

Izvor: Blic