Sud oslobodio krivice i tužioca i tuženog


14. mart 2017. HRONIKA – Izvor: Novi magazin – U smederevskom Osnovnom sudu okončano je neobično suđenje u kome su obe strane istovremeno podnele tužbe, a nesvakidašnji pravni spor rešen je tako što je sud odlučio da nije bilo namernih uvreda ni sa jedne strane i oslobodio i tužene i tužioce.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović tužila je uzbunjivača Vladana Cvetkovića zbog navodnih uvreda, dok je uzbunjivač tužio gradonačelnicu zbog istog krivičnog dela.

Sudija Anka Nikodijević je u rekordnom roku od tri ročišta razmrsila ko je koga namerno vređao, ima li mesta uzbunjivanju zbog skladišta gasa usred grada i da li je Ivona, uzbunjivačeva supruga, dobrovoljno prešla na drugo radno mesto u gradskoj upravi.

Gradonačelnica je na ranijim ročištima i na sednici gradske Skupštine navodno rekla da je Cvetković “legitimna drukara” i pretila da će ga tužiti “dok je živa”.

Cvetković je javnosti uputio pismo u kojem je izneo tvrdnje o kršenju propisa i navodnoj zloupotrebi položaja gradonačelnika u slučaju podizanja skladišta gasa u naseljenom delu grada.

On je procenio da postoji opasnost od prevoza opasnih materija i skladištenja gasa u gradskoj zoni, to jest u pešačkoj zoni planiranoj za šetalište.

Uzbunjivač je uložio protivtužbu jer ga je gradonačelnica na sednici gradske Skupštine nazvala “drukarom” i “budalom”.

Sud je, međutim, našao da nije bilo namernih uvreda.