Streljaštvo: Smederevke vicešampionke u Ćupriji


10. septembar 2012. SPORT – Kadetkinje Streljačke družine „Smederevo“ osvojile su 2. mesto ekipno na Šampionatu Srbije za kadetkinje i kadete i seniorke i seniore serijskom malokalibarskom puškom koji se održava ovog vikenda (8-9. septembar) u Ćupriji. Vicešampionke Srbije u kadetskoj konkurenciji su: Nataša Božinović (264 kruga) Danica Denić (263 kruga) i Milica Simović (252 kruga). U pojedinačnom plasmanu Nataša Božinović osvojila je peto, a Danica Denić šesto mesto. Za SD „Smederevo“ u pojedinačnoj konkurenciji nastupila je i Milica Maletić (240 krugova), a kod kadeta najbolji smederevci bili su Petar Adamović (222 kruga), Pavle Marković (147 krugova) i Miloš Savić (137 krugova) – saznajemo od Nikole Simića trenera smederevskih kadetkinja i kadeta.

Streljačka družina „Smederevo“ nastupila je samo sa ekipama u kategorijama kadetkinja i kadeta, dok je šampionska ekipa sa prošlogodišnjeg prvenstva malokalibarskom i vojničkom puškom seniorska ekipa SD „Smederevo“ odustala od nastupa zbog zdravstvenih problema nekih strelaca, tako da ni najiskusniji među njima Novica Petrović neće biti u prilici da brani zlatnu medalju malim kalibrom.

Ovo je pretposlednje takmičenje u ovoj sezoni, ostalo je još samo da se puca disciplina vojnička puška. Seniorska ekipa SD „Smederevo“ je šampionska ekipa sa prošlogodišnjeg prvenstva i vojničkom puškom, a Novica Petrović i u ovoj kategoriji treba da odbrani zlatnu medalju sa prošlogodišnjeg prvenstva.

Nakon ova dva takmičenja, od 1. oktobra počinje i vazdušna sezona, na našem novom strelištu u Smederevu.