Streljaštvo: Seniori bez medalje na Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem


06. avgust 2015. SPORT – Strelci „Smedereva“ nisu uspeli da osvoje medalje na Prvenstvu Srbije, malokalibarskim oružjem, u A programu za seniore. Ekipno, u disciplini sport pištolj, naša seniorska ekipa, nije ni imala priliku da brani prošlogodišnju ekipnu vicešampionsku titulu, jer nije prijavljen dovoljan broj ekipa. Pojedinačno, sve tri naša takmičarke gađale su u finalu, a najbolji plasman ostvarila je Ana Alentijev, na petom mestu. Jasmina Grgić je bila šesta, a Ana Todorović osma. Nikola Simić nije uspeo da se plasira u finale u disciplini 60 metaka ležeći.

Strelci „Smedereva“ nisu uspeli da osvoje medalje na Prvenstvu Srbije, malokalibarskim oružjem, u A programu za seniore. Ekipno, u disciplini sport pištolj, Jasmina Grgić, Ana Alentijev i Ana Todorović, nisu imale priliku ni da brane prošlogodišnju ekipnu vicešampionsku titulu, jer nije prijavljen dovoljan broj ekipa. Pojedinačno, sve tri su se plasirale u finale, a najbolje plasirana posle finala bila je Ana Alentijev, na petom mestu, sa 9 hitova (unutrašnji centri 10,2 i bolji). U finale se plasirala kao sedma sa 552 kruga. Jasmina Grgić je posle osnovnog dela bila odlična druga sa 577 krugova, međutim u finalu, nedostajali su joj jaki „centri“ i malo sreće i završila je takmičenje na šestom mestu, sa 8 hitova. U svom prvom seniorskom finalu, Ana Todorović se plasirala kao osma sa 547 krugova, i na toj poziciji i završila takmičenje sa 7 hitova.

Svoju prvu šampionsku titulu malokalibarskim pištoljem za seniorke osvojila je Bobana Veličković, reprezentativka Streljačkog kluba „Bor 030“, pošto je u finalu finala pobedila Danicu Rašetu iz Streljačkog kluba „Zemun Centar“ sa 8:4. Bronzana medalja pripala je Jasni Šekarić iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ koja je sa 7:5 pobedila prošlogodišnju šampionku, drugaricu iz kluba Zoranu Arunović. Pre finala, Veličkovićeva je bila četvrta sa 572 kruga, Danica Rašeta peta sa 567 krugova, Jasna Šekarić treća sa 576 krugova, a Zorana Arunović prva sa 579 krugova (ukupno je bilo 12 takmičarki). Iz polufinala odmah su se u meč za zlato plasirale Veličkovićeva sa 20 „hitova“ i Rašeta sa 17, dok su u meč za bronzu otišle prošlogodišnja prvakinja Zorana Arunović sa 16 i lane „srebrna“ Jasna Šekarić sa 11 „hitova“. Prošle godine je Rašeta bila treća.

Nikola Simić nije uspeo da se plasira u finale u disciplini 60 metaka ležeći. Sa skromnih 607,9 krugova bio je 17-ti u konkurenciji 27 seniora. Finale je vredelo 613,2 kruga. Prva dva mesta osvojili su strelci Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca. Stevan Pletikosić je pobedio sa 207,8 krugova, a Stevan Jovanović je bio drugi sa 0,3 kruga manje. Bronza je pripala prošlogodišnjem vicešampionu Milenku Sebiću iz „Crvene zvezde“. Pre finala Pletikosić je bio prvi sa 626 krugova, Jovanović četvrti sa 616,9 krugova, Sebić drugi sa 621,2 kruga. Simić je prošle godine bio sedmi.

Prvenstvo Srbije u streljaštvu malim kalibrom u A programu za seniore održano je 2. i 3. avgusta na malokalibarskom strelištu u Novom Sadu. Ovim takmičenjem završena je malokalibarska sezona u A programu. Četvoro strelaca „Smedereva“ ove nedelje nalaze se u Kampu perspektivnih strelaca Srbije u Karatašu, a zatim kreću pripreme za takmičenja u B i C programu, gde „Smederevo“ godinama unazad ostvaruje zapažene rezultate u svim disciplinama i kategorijama.

Foto: Đorđe Janjić (SD “Novi Sad 1790”)