Streljaštvo: Prvenstvo centralne Srbije u Smederevu


15. april 2015. SPORT – 30 strelaca SD „Smederevo“ imaće 36 nastupa na Prvenstvu Centralne Srbije u subotu, 18. aprila na Strelištu u Smederevu. Brani se 8 vicešmpionskih titula sa prošlogodšnjeg regionalnog takmičenja, sa željom da se rezultati poprave i osvoje titule prvaka Centralne Srbije.

Na strelištu u Sportskoj hali Smederevo ovih dana vri kao u košnici. Treninzi se redovno održavaju, a strelci se posebno pripremaju za nastup na Prvenstvu Centralne Srbije u nacionalnom C programu, koje će se održati u subotu 18. aprila 2015. godine. Trideset strelaca Streljačke družine „Smederevo“ imaće 36 nastupa na ovom takmičenju. Prvi će na vatrenu liniju pioniri: Veljko Ilić, Uroš Ćorović, Ivan David, Luka Jevtić, Nemanja Živojinović, Ivo Barjaktarević, Dušan Bojić, Lazar Stojković i pionirke: Natalija Tasić, Iva Jovanović, Jovana Lazić, Snežana Jovanović, Tijana Dimitrijević, Nevena Đorđević, Vera Petronijević, Anja Vasiljević i Nataša Đokić. Ukupno njih 17. U kategoriji juniorki nastupiće Jelena Jakovljević, Jelena Rajković, Danica Denić i Aleksandra Vujasin, koja je prošle godine na ovom takmičenju osvojila bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja. Za juniore će nastupiti Pavle Marković, Veljko Ilić i još jedan od pionira, o čemu će do subote odlučiti trener Nikola Simić. Juniori i juniorke „Smedereva“, ukupno 7 strelaca, brane ekipne vicešampionske titule sa prošlogodišnjeg prvenstva, a Jelena Jakovljević i Veljko Ilić i one u pojedinačnoj konkurenciji. I seniori „Smedereva“ Novica Petrović, Borivoje Provčin i Nikola Simić, brane ekipnu vicešampionsku titulu, a Novica Petrović i pojedinačnu. Za seniore će nastupiti još i Dragan Florić i Miloš Lazić. Gore navedene juniorke nastupiće i u kategoriji seniorki. One takođe brane ekipnu vicešampionsku titulu, a Jelena Jakovljević i pojedinačnu. Pored njih u ovoj kategoriji nastupiće još tri seniorke „Smedereva“: Marija Aničić, Jelena Tasić i Milica Luković. Ukupno će nastupiti 5 seniora i 7 seniorki.

– Prošle godine na Prvenstvu Centralne Srbije prvo mesto nam je nekoliko puta izmicalo za krug. Nadamo se da ćemo ove godine imati i malo više sportske sreće, poručuje Nikola Simić, trener SD „Smederevo“.

Za Prvenstvo Centralne Srbije u Smederevu prijavljeno je ukupno 155 strelaca iz 15 klubova. Pored strelaca iz SD „Smederevo“ na Prvenstvu centralne Srbije nastupiće i strelci iz Streljačkog kluba „Heroj Srba“ Smederevo.
Tri dana kasnije, u utorak 21. aprila, na strelištu u Smederevu, treću godinu zaredom održaće se Prvenstvo Srbije u streljaštvu za učenike osnovnih i srednjih škola serijskom vazdušnom puškom. Organizator takmičenja je Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje Srbije i Smedereva, a tehnički organizator takmičenja Streljačka družina „Smederevo“. Promoter ovog takmičenja biće neko od vrhunskih strelaca Srbije koji su osvojili kvote za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.