Streljaštvo: Prva pobeda Tijane Dimitrijević


26. april 2015. SPORT – Prvu pobedu u šestom kolu druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu ostvarila je Tijana Dimitrijević u kategoriji starijih pionirki sa odličnih 176 krugova. Najbolji stariji pionir je Veljko Ilić sa 175 krugova. Rezultat dana i šestu uzastopnu pobedu sa 181 krugom imala je Natalija Tasić u kategoriji mlađih pionirki, a Nemanja Živojinović je sa 163 kruga drugi put zaredom najbolji mlađi pionir. Takmičenje je održano u četvrtak 23. aprila na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Tijana Dimitrijević (OŠ „Dimitrije Davidović) je sa odličnih 176 krugova zabeležila svoju prvu pobedu u kategoriji starijih pionirki u šestom, pretposlednjem kolu druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu. Sa vrlo dobrih 173 kruga Jovana Lazić bila je druga, a Iva Jovanović treća sa 163 kruga i boljom poslednjom serijom od četvrtoplasirane Katarine Botić (sve tri OŠ „Dr Jovan Cvijić“). Ovogodišnji prvak Centralne Srbije i još uvek aktuelni Prvak Srbije od prošle godine Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava“) pobedio je kod starijih pionira sa 175 krugova, ispred ovogodišnjeg pobednika gradskog školskog takmičenja Uroša Ćorovića (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 171 krugom, a sa boljom poslednjom serijom treći je bio Ivan David (OŠ „Branislav Nušić“) sa 170 krugova, koliko je imao i četvrti Luka Jevtić (OŠ „Dositej Obradović“).

Aktuelna prvakinja Centralne Srbije i, od prošle nedelje, državna vicešampionka školskog prvenstva Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa 181 krugom zabeležila je svoju šestu pobedu u kategoriji mlađih pionirki. Drugo mesto osvojila je Vera Petronijević (OŠ „Dr Jovan Cvijić“), koja je pucala 142 kruga, a treće Jovana Popović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“) sa 135 krugova. Kad mlađih pionira drugu pobedu zaredom ostvario je Nemanja Živojinović (OŠ „J. J. Zmaj“) sa 163 kruga. Drugi je bio Marko Novković (OŠ „Branko Radičević“) sa 158 krugova, a treći Ivo Barjaktarević (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 156 krugova.

U ovom kolu nastupilo je ukupno 36 pionira i pionirki.

Ekipno, šesto kolo uzastopno najbolje su pionirke OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 517 krugova, dvostruke pobednice Državnog školskog prvenstva prošle i ove godine. Drugo mesto pripalo je ekipi OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 497 krugova, a treće OŠ „Branislav Nušić“ sa 287 krugova. I kod pionira šesta pobeda zaredom OŠ „Dositej Obradović“ sa 500 krugova. Drugo mesto osvojila je ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 456 krugova, a treće OŠ „Branko Radičević“ sa 453 kruga.
Takmičenje je održano u četvrtak 23. aprila na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo.
Ukupan plasman pojedinačno i ekipno objavićemo naknadno.

Sedmo, poslednje kolo druge Lige smederevskih osnovnih škola u streljaštvu održaće se sledeće nedelje. Posle toga biće poznati finalisti, po 8 najboljih, u konkurenciji pionira i pionirki, iz lige, takmičiće se u finalu drugog Smederevskog kupa za učenike osnovnih škola, koje će biti održano u maju.