Streljaštvo: Pripreme kandidata za juniorsku reprezentaciju


24. jun 2012. SPORT – Najperspektivnija smederevska pištoljašica Ana Alentijev i njen trener Boban Marinković ove nedelje su na pripremama juniorskih reprezentacija Srbije malokalibarskim oružjem, koje se održavaju u Beogradu (25 metara) i Novom Sadu (50 metara). Ovo su pripreme za Šampionat Evrope malokalibarskim oružjem, koji se održava samo za juniorske kategorije, od 10. do 15. jula u Bolonji, koji se smatra krunom sezone. Pre EŠ biće održan i Grand Prik Novi Sad 2012.

Vršilac dužnosti selektora Gorana Maksimovića odredio je kandidate za EŠ u Bolonji, gradove i termine priprema. Za MK pištolj 30 plus 30 metaka za juniorke prireme će biti od 23. do 29. juna na strelištu Careva ćuprija u Beogradu, a učestvovaće Ana Alentijev iz Smedereva, Danica Rašeta iz Zemun Centra i Aleksandra Matijašević iz Crvene Zvezde. Treneri su Mario Blažak (Zemun centar) Boban Marinković (Smederevo).

Od 23. juna do 1. jula u Novom Sadu su planirane pripreme kandidata u disciplini MK puška. Pozvani su juniori Igor Čotra (Zvezdara), Borislav Mazinjanin (Policajac), Miloš Tasić (Vranje) i Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo, Stara Pazova) i juniorke Marta Bireš (Jedinstvo), Dušica Antonijević i Marina Simić (obe N. Beograd Ušće). Sa njima će raditi treneri Mira Maksimović (N. Beograd Ušće), Marijana Novković (devojačko Frič, Novi Sad) i Saša Iker (Jedinstvo Stara Pazova).

Kamp u Sremskoj Mitrovici planiran je od 23. do 29. juna i određeni su ovi strelci – puška, juniori: Andrija Milovanović i Aleksandar Petkoski (Niš), Goran Vlajković (Partizan), Miloš Ivanović (“Čika Mata”, Kragujevac), Gabriel Dautović (Pančevo), Jovan Čičevski (N. Sad) , Uroš Mihajlović (Mladost, Inđija), juniorke: Tijana Kolarik (Pančevo), Jelena Zeljajić i Ana Vranješ (Partizan), Selena Čolović i Jovana Mirčeski (“Čika Mata”), Nina Radulović (Zvezdara), Dragana Paleček (Novi Beograd Ušće ) i Violeta Teodora Trifunov (Novi Sad), pištolj: Dušan Latinović i Dragan Građin (Kikinda), Aleksandar Živanović (Kolubara) i Miloš Lazić (“Filip Kljajić”, Mladenovac).
U pitanju su mladi strelci, takmičari i takmičarke na koje računamo u već u narednom olimpijskom ciklusu za Rio 2016. – kaže generalni sekretar Streljačkog Saveza Srbije Nenad Petković.