Streljastvo: Otvaranje sezone za mlađe kategorije


07. januar 2013. SPORT – Na novom Strelištu u Dvoranu Smederevo, od otvaranja marta prošle godine do kraja ove godine održano je 21 takmičenje a broj nastupa takmičara je skoro dve hiljade. Streljačka družina „Smederevo“ beleži još jednu uspešnu sportsku godinu u kojoj su dominirale pištoljašice sa odličnom Anom Alentijev koja je je osvojila najveći broj medalja za svoj klub. Savez sportova Smederevo je krajem prošle godine proglasio najuspešnije sportske pojedince, sportske ekipe i mlade sportske talente u 2012. godini, a SD „Smederevo“ je proglašena za najbolju mladu žensku ekipu u pojedinačnom sportu za osvojeno prvo mesto na prvenstvu Srbije, serijska vazdušna puška juniorke i drugo mesto serijska vazdušna puška, seniorski rezultat, a ova nagrada je vicešampionkama Srbije u streljaštvu u gađanju iz vazdušnog pištolja pripala i u kategoriji najbolje ženske ekipe u pojedinačnom sportu. Ana Alentijev, strelac juniorske ekipe pištoljem osvojila je drugo mesto u konkurenciji najboljih ženskih takmičarki u pojedinačnom sportu, a Jelena Jakovljević je druga najbolja mlada sportistkinja Smedereva. Smederevski strelci i streljački radnici dobili su i jubilarna priznalja povodom 125 godina Streljačkog saveza Srbije, a najviše priznanje, „Zlatna meta“, otišla je u ruke strelca, ali pre svega dugogodišnjeg trenera i streljačkog radnika Milana Todorovića. „Srebrnu metu“ dobio je Siniša Mašović, jedan od najuspešnijih strelaca Smedereva i predsednik Streljačkog saveza Smedereva. „Bronzane mete“ dobile su smederevske Streljačka družina „Smederevo“ i Streljački klub „Heroj Srba Bezbednost“, i najuspešniji strelci i treneri: Novica Petrović, Dragan Florić, Mulutin Jovanović, Ljiljana Adžić i Boban Marinković.

I ove godine smederevske strelce i streljačke radnike očekuju brojna takmičenja, između ostalih, na proleće, biće domaćini i prvog međunarodnog turnira u našem gradu, ali za početak sledi otvaranje sezone za mlađe kategorije, kadetkinje i kadete i mlađe juniorke i juniore u gađanju vazdušnim oružjem u disciplinama na 10 metara. Na takmičenju u okviru prvog kola Lige i Kupa Srbije, B program, koje će se održati na Strelištu u Smederevu 19. januara, očekuje se više od 150 strelaca iz tridesetak klubova iz cele Srbije.

Na Strelištu u Smederevu posle Božićnih praznika nastavlja se vazdušna sezona i Škola streljaštva koja je besplatna za učenike osnovih škola, a posle ovog u planu su i druga zanimljiva takmičenja.