Streljaštvo: Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“


06. novembar 2012. SPORT – Godina 2012. za smederevske strelce, streljačke radnike i zaljubljenike u ovaj sport ostaće upamćena po mnogo čemu, ali sigurno da je preseljenje u novo, moderno i namenski izgrađeno strelište jedan od najvećih događaja. Useljenje u nov objekat u okviru Dvorane Smederevo savršeno se uklopilo u veliki jubilej obeležavanja 125 godina Streljačkog sporta u Smederevu, a u okviru ovog jubileja su se odvijala i sva takmičenja koja su organizovana na novom smederevskom strelištu. Da vas podsetimo, pre zvaničnog otvaranja strelišta održano je treće kolo Lige i Kupa Streljačkog saveza Srbije, B program, zatim posle zvaničnog otvaranja strelišta i Prvenstvo Srbije, A program za juniore i seniore, pa Finale Lige i Kupa SSS, B program, a potom takmičenja u okviru školske olimpijade, radničkih sportskih igara i Smederevske lige.

Ovogodišnja sezona je započela takmičenjem u okviru prvog kola Kupa SSS, a i drugo kolo će takođe biti održano na našem strelištu (24. novembra). Pre toga, u nedelju 18. novembra 2012. godine sa početkom u 10 časova na gradskom strelištu, biće održan tradicionalni i ove godine jubilarni deseti Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“ u gađanju serijskom vazdušnom puškom. Turnir se održava“ u čast Želibora Mladenovića Želeta, istaknutog i trofejnog smederevskog strelca i gimnastičara, a organizuju ga Streljački klub „Heroj Srba – Bezbednost“ i Streljačka družina Smederevo. Puca se 40 dijabola po Pravilniku Streljačkog saveza Srbije. Ekipu sačinjavaju 3 člana po slobodnom izboru. Najbolji u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji biće nagrađeni.

Na Turnir se do sada prijavilo više od 25 ekipa iz desetak gradova, oko 80 učesnika, što ga već sada čini najjačim turnirom serijskom puškom ove godine u našoj zemlji, a ekipe i pojedinci se još uvek mogu prijaviti lično na strelištu, mejlom na adresu streljackadruzinasmederevo@gmail.com ili na telefone 026/4621-956 064/380-12-23.

Po završetku turnira biće održana i završna svečanost povodom 125 godina Streljačkog sporta u Smederevu, na kojoj će se najzaslužnijim pojedincima i kolektivima dodeliti plakete i zahvalnice Streljačkog saveza Smedereva.