Streljaštvo: Jasmina Grgić u Češkoj


17. april 2014. SPORT – Jasmina Grgić, seniorka Streljačke družine „Smederevo“ je među desetoro srpskih strelaca koji će učestvovati na turniru „Velika nagrada oslobođenja“ u Plzenu (Češka) od 6. do 12. maja, vazdušnim i MK oružjem. Ona će nastupiti na ovom jakom turniru u disciplinama vazdušni pištolj 10m i sport pištolj (10+10 metaka) 25m.

– Ovo je dobra prilika da se na veoma kvalitetnom turniru proveri i forma strelaca iz šireg kruga kandidata za reprezentaciju – kaže Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije. – Uvek je dobro je kada ima više strelaca koji konkurišu za mesta u ekipama. Takođe, u ovom delu sezone veću pažnju posvetićemo i juniorskim kategorijama. Neke ćemo okupiti sredinom meseca u kampu perspektivnih strelaca, a najveći ispit u biće im juniorski Svetski kup u Sulu u Nemačkoj od 25. maja do 1. juna. U prvom planu biće nam vazdušno oružje.

Jasmina Grgić (27) dolazi iz streljačke porodice. Brat Dimitrije je reprezentativac Srbije, a trener im je otac Mitja. Bila je član trofejne juniorske ženske reprezentacije SCG sa Zoranom Arunović i Brankicom Zarić, koja je osvojila svetsku bronzu u Zagrebu i evropsko zlato u Moskvi 2006. godine. U pojedinačnoj konkurenciji Jasmina je u Moskvi bila nadomak postolja, završila je takmičenje četvrta. Napravila je pauzu od 3 godine, a u Streljačku družinu „Smederevo“ došla je iz „Crvene zvezde“, našeg najtrofejnijeg streljačkog kluba, u ovoj disciplini i konkurenciji. Za kratko vreme, kao član SD „Smederevo“, osvojila je srebro na drugom kolu Kupa Srbije, zlato na finalu Kupa pojedinačno i ekipno i srebro pojedinačno i ekipno na Prvenstvu Srbije u Ivanjici.