Streljaštvo: Jasmina Grgić i Smederevo vicešampioni Srbije


16. mart 2015. SPORT – Drugu godinu zaredom Streljačka družina „Smederevo“ je vicešampion Srbije pojedinačno i ekipno u seniorskoj kategoriji u disciplini standardni vazdušni pištolj. Jasmini Grgić, koja je odradila lavovski deo posla u mladoj ekipi „Smedereva“ otpucavši odličan meč u osnovnom delu i još bolji u finalu zasluženo je pripala i srebrna medalja pojedinačno. Uz juniorsku bronzu Ane Todorović, prethodnog dana i solidne rezultate treće članice ekipe Ane Alentijev ova ekipa „Smedereva“ može da se nada najvišim dometima u disciplini u kojoj je Srbija svetski šampion.

Streljačka družina „Smederevo“ osvojila je drugu uzastopnu, pojedinačnu i ekipnu, vicešampionsku titulu u konkurenciji seniorki na Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim pištoljem, u A programu, koje je održano danas u Beogradu u sportskoj sali Vojne gimnazije. Ekipa ista kao i lane, Jasmina Grgić, Ana Alentijev i Ana Todorović, imala je 1095 krugova. Ponovo bolja od naše, bila je ekipa Streljačkog kluba „Crvena zvezda“, u sastavu Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Teodora Simić, sa 1119 krugova, dok je treće mesto zauzela ekipa Streljačke družine „Aleksa Dejović“ iz Užica, Marija Šunjevarić, Milica Slović i Ana Bukvić, sa 1079 krugova.

Jasmina Grgić još jedanput je dokazala da se nalazi u samom vrhu srpskog streljaštva. Posle bronze na Finalu Kupa Srbije, pre nešto manje od mesec dana, osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije i odbranila vicešampionsku titulu osvojenu na prošlogodišnjem prvenstvu. Sa 376 krugova plasirala se u finale kao četvrta. U finalu je krenula da gađa veoma koncentrisano i sa tri jaka centra i tri jake devetke već posle prvih 6 hitaca izbila na prvo mesto, na kome se, u prvoj polovini finala, smenjivala sa nekadašnjom juniorskom reprezentativnom koleginicom Brankicom Zarić, sa kojom je osvojila svetsko juniorsko zlato 2006. godine u Zagrebu. Međutim, ni aktuelne svetske prvakinje Zorana Arunović i Bobana Veličković nisu se predavale. Jasmina je zlato izgubila u poslednja dva, tri hica. Preciznija je bila Bobana Veličković iz Streljačkog kluba „Bor 030“, dok je prošlogodišnja prvakinja, Zorana Arunović iz Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda, osvojila bronzanu medalju.

– Žao mi je zbog Jasmine Grgić, koja je ove godine zaista, po rezultatima koje postiže, druga takmičarka u državi Srbiji, u kategoriji seniorki pištolj. Imala je sjajno finale, jako je dobro pucala u finalu, ali na žalost posustala je u poslednjih par dijabola i dozvolila Bobani Veličković, petostrukoj evropskoj prvakinji da je pretekne i osvoji zlatnu medalju, naravno zasluženo. Raduje me i ekipna vicešampionska titula. Tim trofejem smo potvrdili da je „Smederevo“ u vrhu srpskog streljaštva. Osvojili smo medalje i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji čime smo potvrdili da „Smederevo“ pripada samom vrhu srpskog streljaštva, a srpsko streljaštvo je u vrhu svetskog streljaštva, odnosno aktuelni svetski prvak i zaista svetska velesila u ovoj disciplini i meni je jako drago zbog toga. Čestitam i „Crvenoj zvezdi“ na pobedi. Izuzetno su jaka ekipa. Malo ekipa, slobodno mogu reći i na svetu, može da ih pobedi, a nama će iz „Smedereva“ svakako biti cilj da ih pobedimo u što skorije vreme – zadovoljno i sa neskrivenim optimizmom poručuje trener Boban Marinković.

Ana Alentijev je završila takmičenje, kao i prethodnog dana, na 12-om mestu, ali sa boljim rezultatom od 364 kruga. Pet do finala, koje je vredelo 369 krugova. Ana Todorović, koja je juče osvojila bronzu u juniorskoj konkurenciji, bila je 19-ta seniorka sa 355 krugova.

Državnim prvenstvom je završena sezona takmičenja vazdušnim oružjem u A programu. Takmičenja u B programu nastavljaju se već sledećeg vikenda kada će se na Strelištu u Smederevu održati Prvenstvo centralne Srbije, a nedelju dana kasnije i Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije, na kome naša družina ima pet strelaca koji će se takmičiti u sedam disciplina.