Streljaštvo: Ilić i Milovanovićeva u Minhenu


25. januar 2016. SPORT – Na poziv selektora reprezentacije Srbije Srećka Pejovića, strelci Streljačke družine „Smederevo“ junior Veljko Ilić i seniorka Jasmina Milovanović, nastupiće sledeće nedelje na najjačem turniru u sezoni koji se održava u Minhenu.

Srećko Pejović, sportski direktor Streljačkog saveza Srbije odredio je reprezentativce za međunarodni turnir u Minhenu od 26. do 31. januara. Na njegovom spisku je i dvoje strelaca Streljačke družine „Smederevo“. Standardnom vazdušnom puškom nastupiće Veljko Ilić, a standardnim vazdušnim pištoljem seniorka Jasminu Milovanović. Oba reprezentativca „Smedereva“ učestvovaće po prvi put na ovom turniru.
Veljko Ilić je drugi deo sezone započeo serijom odličnih rezultata na međunarodnom turniru u Rušama, a zatim i na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u B programu, gde je bio najbolji kadet i drugi u kategoriji mlađih juniora.
Jasmina Milovanović, koja je i ove godine proglašena najboljom sportiskinjom Smedereva, sezonu je započela pojedinačnom bronzom na turniru u Rušama i ekipnim zlatom.
Turnir u Minhenu važi za najjači u sezoni, posle koga će Srećko Pejović, sportski direktor SS Srbije, odrediti selekcije za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Đeru od 22. do 28. februara.