Streljaštvo: Dominacija ekipe „New Press-a“


26. april 2015. SPORT – Apsolutna dominacija ekipe New press u konkurenciji seniorki i u sedmom kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu. Pobedile su ekipno, a pojedinačno Jelena Tasić, Marija Aničić i Milica Luković, ponovo su zauzele prva tri mesta, kao i u petom kolu. I „Kore-Mig“ kod seniora mogu se pohvaliti statusom najbolje ekipe. Pojedinačno Novica Petrović je ponovo pucao preko 190 krugova, tačnije 192 i bio, naravno najbolji. Sedmo, poslednje kolo sedme Smederevske lige u streljaštvu održano je 24. aprila.

Kao i pre dva kola, seniorke „New Press-a“ pobedile su ponovo ekipno i osvojile prva tri mesta pojedinačno, u poslednjem, sedmom kolu sedme Smederevske lige u streljaštvu, koje je održano je 24. aprila. Sa visokim rezultatom od 181 kruga prva dva mesta ponovo su osvojile Jelena Tasić i Marija Aničić. Tasićeva je imala bolju poslednju seriju od Aničićeve. Treće mesto pripalo je trećoj članici njihove ekipe, Milici Luković sa 166 krugova. Ekipno seniroke „New Press-a“ trijumfovale su više nego ubedljivo sa 528 krugova ispred ekipe „Železare“ sa 479 krugova. Treća je bila ekipa ZC „Sveti Luka“ sa 451 krugom, četvrta „Vodovoda“ sa 427 krugova, peta „Heroj Srbe“ sa 329 krugova.

Kod seniora Novica Petrović ponovo je pucao preko 190 krugova, po serijama fenomenalnih 99! i 93 kruga, ukupno 192. Drugi je sa 187 krugova bio Borivoje Provčin, član ekipe Prijatelji Nacionalnog saveta grčke nacionalne manjine (Prijatelji NSGNM), koji je u šestom kolu, takođe imao rezultat od 190 krugova. Treće mesto osvojio je Novica Popović iz ekipe „Elektromorave“ sa 180 krugova. Najbolji ekipni rezultat imale su „Kore-Mig“ sa 547 krugova. Drugi su bili „Prijatelji NSGNM“ sa 529 krugova, treći „Želvoz“ sa 522 kruga, četvrti „Treneri“ sa 499 krugova, šesta „Železara“ sa 487 krugova, sedmi „Vodovod“ sa 476 krugova, osmi „Premil“ sa 438 krugova, deveta Sportska hala sa 339 krugova i deseta „Elektromorava“ sa 180 krugova.

U ovom kolu nastupilo je ukupno 46 seniora i seniorki. Van konkurencije u obe kategorije nastupaju strelci Streljačkog kluba „Aranđelovac“ i srednjoškolci iz Smedereva.

U generalnom plasmanu, kada su odbijena po dva najslabija rezultata iz dva kola (računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola) u konkurenciji seniorki u Sedmoj smederevskoj ligi u streljaštvu pobedila je Jelena Tasić sa 898 kruga, četiri više od Marije Aničić. Treće mesto i bronzanu medalju osvojila je Marija Simić („Heroj Srba“) sa 878 krugova. Drvena medalja za četvrto mesto, koja se od prošle godine, dodeljuje na Smederevskoj ligi i kupu, biće uručena Marini Vasić iz „Železare“ sa 844 kruga. Novica Petrović je i sedmi put pobednik lige, u konkurenciji seniora, sa apsolutno najboljim rezultatom do sada – 950 krugova. Vicešampion je Borivoje Provčin sa 926 krugova, a bronzu je sa 911 krugova osvojio Nikola Simić koji nastupa za „Želvoz“. Drvena medalja ove godine ide u ruke Novici Popoviću iz „Elektromorave“ sa 904 kruga. Pored četvoro najboljih iz obe kategorije, u finale seniorki za četvrti Smederevski kup plasirale su se još i Milica Dragić („Železara“), Milica Luković („New Press“), Marija Branković („Heroj Srba“) i Vinka Cvetković („Železara“). Radoslav Mirković („Kore-Mig“), Goran Nikolčević („Želvoz“), Saša Ilić („Kore-Mig“) i Dejan Adamović („Železara“) nastupiće u finalu seniora.

Za ekipni plasman računalo se šest najboljih rezultata iz sedam kola. Pobednik lige u kategoriji seniorki je ekipa „New Press“ sa 26 bodova. U istom sastavu ova ekipa je trujumfovala i prošle godine kada su nastupale pod imenom „Prijatelji NSGNM“. Vicešampionska titula je pripala ekipi „Železare“ sa samo bodom manje. Treća je ekipa „Heroj Srbe“ sa 14 bodova. Bod manje na četvrtom mestu ima ZC „Sveti Luka“, peta je ekipa JKP „Vodovoda“ sa 8 bodova, a poslednja šesta Osnovnog suda sa 3 boda. Kod seniora novi-stari pobednik lige je ekipa „Kore-Mig“ koja je sakupila 50 bodova. Drugo mesto je osvojio „Želvoz“ sa 47 bodova, a treće „Prijatelji NSGNM“ sa 41 bodom. Četvrti su „Treneri“ sa 36 bodova, peta „Železara“ sa 30 bodova. Sa deset bodova manje na šestom mestu je „Elektromorava“, sedmi je „Premil“ sa 19 bodova, osma „Sportska hala“ sa 14 bodova, deveti „Vodovod“ sa 9 bodova, deseti Osnovni sud sa 7 bodova i poslednji, jedanaesti ZC „Sveti Luka“ sa 3 boda.

Finale sedme Smederevske lige u streljaštvu, odnosno četvrti Smederevski kup održaće se u nedelju 3. maja od 16.00 sati. Po završetku održaće se dodela medalja, pehara i diploma najboljim učesnicima lige i kupa Smedereva u streljaštvu, kao i zahvalnica redakcijama koje su pružile medijsku podršku VII Smederevskoj ligi u streljaštvu.