Streljaštvo: Bronza Milovanovićevoj u Sloveniji


20. januar 2016. SPORT – Jasmina Milovanović, reprezentativka iz Streljačke družine „Smederevo“, osvojila je prošlog vikenda pojedinačnu bronzanu medalju u kategoriji seniorki pištoljem na Međunarodnom turniru u slovenačkom gradu Ruše i zlatnu ekipno sa Zoranom Arunović i Bobanom Veličković. Dobre rezultate u jakoj konkurenciji ostvarili su i juniori puškom i pištoljem Veljko Ilić i Petar Adamović.

Jasmina Milovanović, reprezentativka iz Streljačke družine „Smederevo“, osvojila je bronzanu medalju pojedinačno, u kategoriji seniorki pištoljem, prvog dana na Međunarodnom turniru u slovenačkom gradu Ruše, koji je održan prošlog vikenda. Pištoljem za žene čak pet srpskih takmičarki je gađalo za medalje. Zlatom se okitila Zorana Arunović, peta je Bobana Velković, sedma Brankica Zarić i osma Jasna Šekarić! Srebrnu medalju osvojila je hrvatska reprezentativka Marija Marović. U osnovnom delu Milovanovićeva je imala rezultat od odličnih 381 kruga i u finale se plasirala kao četvrta. Drugog dana samo krug je delio od ulaska u novo finale. Ostala je na devetom mestu sa 375 krugova, ali je zato ekipno sa Zoranom Arunović i Bobanom Veličković osvojila zlatnu medalju, sa ukupnim rezultatom od 1137 krugova. Druga je bila reprezentacija Hrvatske sa krugom manje, a treća Slovenija sa 1104 kruga.

Juniori „Smedereva“ takmičili su se u konurenciji seniora i ostvarili vrlo dobre rezultate. Veljko Ilić je puškom prvog dana bio 18-ti sa odličnih 616,8 krugova, dok se drugog dana sa 611,9 krugova plasirao na 30-to mesto. Pištoljem, Petar Adamović sa 553 kruga bio je 34-ti prvog dana, a sa istim rezultatom drugog dana bio je 42-gi.
U dva dana, u Rušama, srpsko streljaštvo je postalo bogatije za ukupno 19 medalja u konkurenciji preko 160 takmičara iz 10 zemalja. Prvog dana osvojili su osam medalja: sedam (od mogućih osam) zlatnih i jednu bronzanu. Reprezentacije Srbije su osvojile sva četiri zlata, dok su se pojedinačnim najsjajnijim trofejima okitili puškom Andrea Arsović i Milutin Stefanović i pištoljem Zorana Arunović. Osmu medalju, bronzanu, osvojila je Jasmina Milovanović pištoljem. Drugog dana turnira u Rušama u Sloveniji, osvojeno je 11 medalja – sedam pojedinačnih i četiri ekipne. Dva pojedinačna zlata pripala su pištoljem Zorani Arunović i Damiru Mikecu, srebro su osvojile puškom Milica Babić i pištoljem Bobana Veličković, a bronzama su se okitili puškom Ivana Anđušić Maksimović i Milenko Sebić i pištoljem Dimitrije Grgić. Kao i prvog dana, sve srpske reprezentacije su osvojile prva mesta! Ekipno, postignuta su tri državna rekorda. Seniori su puškom popravili rekord za sedam krugova, seniorke za krug, a pištoljem seniorke u izjednačile državni rekord! Drugog dana, vazdušnom puškom za žene, oboren je državni rekord ostvaren prethodnog dana.