Streljaštvo: Ana Todorović osvojila bronzu na Prvenstvu Srbije


14. mart 2015. SPORT – Na Prvenstvu Srbije u međunarodnom A programu u streljaštvu Ana Todorović, strelac Streljačke družine „Smederevo“, u disciplini standardni vazdušni pištolj, osvojila je bronzanu medalju! Veljku Iliću nedostajalo 0,6 krugova do finala za juniore u disciplini standardna vazdušna puška. Blizu finala bio je i Petar Adamović, u konkurenciji juniora pištoljem.

Ana Todorović, mladi strelac Streljačke družine „Smederevo“ osvojila je bronzanu medalju u konkurenciji juniorki na Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim pištoljem, u A programu, koje je održano danas u Beogradu u sportskoj sali Vojne gimnazije. U finale se plasirala kao sedma sa 363 kruga. Tokom finala se dobro držala, na sredini tabele, dok ih nije ostalo četiri najbolje u borbi za medalje. Ana je bila četvrta i za trećom je zaostajala 0,7 krugova. Petnaestim hicem pogodila je 9,3, a trećeplasirana Jelena Tomić iz Streljačke družine „Kikinda“ sa 10,1 povećala je svoju prednost na 1,5 krugova. Pred odlučujući hitac za ostanak u borbi za medalje, Todorovićeva je pogodila izvanrednih 10,4, a Tomićeva 8.0 i za 0,9 krugova Ana Todorović je osigurala bronzanu medalju, a Jelena Tomić završila takmičenje kao četvrta. U sledeća dva hica Todorovićeva je pogodila 9,1 i 10,3 i nije uspela da stigne Leu Aleksić, iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“ koja je osvojila srebrnu medalju, a prvakinja Srbije, drugu godinu zaredom je Marija Šunjevarić, iz Streljačke družine „Aleksa Dejović“ iz Užica, koja je vodila od početka eliminacija do kraja finala. Prošle godine Ana Todorović je bila četvrta na Prvenstvu Srbije.

Druga smederevska juniorka, Ana Alentijev, prošle godine srebrna na državnom prvenstvu, ove godine nije uspela da se plasirala u finale. Takmičenje je završila na dvanaestom mestu sa 357 krugova. Finale je vredelo 362 kruga. Ukupno su nastupile 22 juniorke.

Petar Adamović, u konkurenciji juniora pištoljem, na svom prvom nastupu na najjačem domaćem takmičenju zauzeo je 10 mesto, sa 520 krugova. Finale je vredelo 529 krugova. Ukupno je nastupilo 17 juniora.

Trinaestogodišnji Veljko Ilić, u disciplini standardna vazdušna puška, bio je nadomak svog prvog finala na najznačajnijem domaćem takmičenju. Izmaklo mu je za 0,6 krugova. Zauzeo je deveto mesto sa 602,4 kruga. Finale je vredelo 603 kruga. Ukupno je nastupilo 37 juniora.

Najbolji plasman u konkurenciji juniorki, od naših strelaca, ostvarila je Danica Denić, koja je sa 400,2 kruga bila 16-ta. Aleksandra Vujasin je sa 389,3 kruga bila 29-ta, a odmah iza nje sa istim rezultatom bila je Natalija Tasić. Jelena Rajković je bila 36-ta sa 384,5 kruga. Ekipno (Denić, Vujasin i Rajković) bile su šeste u konkurenciji 10 ekipa.

Drugog dana takmičenja na Prvenstvu Srbije nastupaju seniorske kategorije. Streljačka družina „Smederevo“ imaće strelce samo u kategoriji seniorki pištoljem. Ana Alentijev, Ana Todorović i Jasmina Grgić, biće pred velikim izazovom da odbrane vicešampionsku titulu sa prošlogodišnjeg Prvenstva Srbije, a Jasmina Grgić i pojedinačnu.