Streljački podmladak u Beogradu


22. januar 2015. SPORT – Najmlađe strelce Streljačke družine „Smederevo“ sledećeg vikenda očekuje nastup na prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije u B (razvojnom) programu, koje će se održati u Beogradu na strelištu i u organizaciji Streljačkog kluba „Novi Beograd – Ušće“.

U subotu nastupaju najmlađi strelci, u kategoriji koja je uvedena od ove sezone, za pionire i pionirke, starosti do 15 godina i oni nastupaju serijskom vazdušnom puškom. SD „Smederevo“ imaće ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Nikola Simić, trener strelaca puškom, na vatrenu liniju izvešće pionire: Veljka Ilića, Uroša Ćorovića i Nemanju Adamovića, i pionirke: Nataliju Tasić, Jovanu Lazić, Ivu Jovanović, Snežanu Jovanović i Tijanu Dimitrijević.

U nedelju se takmiče kadeti/kadetkinje (strelci starosti do 16 godina) i mlađi juniori/juniorke (strelci starosti do 18 godina) u disciplinama standardna vazdušna puška i pištolj. Za kadete puškom nastupa Veljko Ilić, a za kadetkinje nastupaju Aleksandra Vujasin i Natalija Tasić. Za mlađe juniorke puškom nastupa Danica Denić.

Petar Adamović, nastupa pištoljem u konkurenciji kadeta, a Ana Todorović u konkurenciji kadetkinja. Trener strelaca pištoljem je Boban Marinković.

Kadetski rezultati se vrednuju u kadetskoj i u mlađe juniorskoj kategoriji, a nakon toga se prave bodovne rang liste za kadete i mlađe juniore za Finalno kolo Kupa SSS na vazdušnom oružju u svim disciplinama. Finale Kupa SSS, B program, na 10 metara, održaće se na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji SD „Smederevo“, 28. i 29. marta 2015. godine.