Stefan Anđelković svetski prvak


04. novembar 2015. SPORT – Izvor: Naše novine – Posle bronze osvojene pre dve godine u Brazilu, Stefan Anđelković član Kik boks kluba SD kombat okitio se zlatnom medaljom u disciplini lou kik na Svetskom prvenstvu održanom prošlog vikenda u Beogradu.

U velikom finalu Stefan je jednoglasnom odlukom sudija u superteškoj kategoriji pobedio Rusa Ragima Alijeva prošlogodišnjeg prvaka Evrope.

– Mislim da je taktika bila presudna. Rival je bio teži od mene više od 20 kilograma i znao sam da u direktnom okršaju nemam šta da tražim. Iskoristio sam brzinu i na kraju, zasluženo, posle bronze iz Brazila, osvojio najsjajnije odličje. Pripremao sam se cele godine, a mislim da su ključne bile jednomesečne pripreme na Tari. Hvala svima koji su verovali u mene. U tri borbe, od kojih su dve završene prekidima, samo sam potvrdio kvalitet. Sada sledi mali predah, a nakon toga počinjem sa pripremama za Evropsko prvenstvo 2016. godine – najavljuje svetski prvak Stefan Anđelković.

Uspeh KBKSD Kombat upotpunjen je srebnom medaljom Aleksandra Menkovića. Na putu do finala pred Menkovićem su padali borci Republike Srpske u osmini finala, Mađarske u četvrtfinalu i Crne Gore u polufinalu. U finalu je posle jednog snažnog udarca predao meč borcu iz Rusije u drugoj rundi.

– Ovo je najveći uspeh smederevskog kik boksa i SD Kombata. Dugo smo i naporno radili i trud se isplatio. Imamo svetskog prvaka i vicešampiona sveta. Nadam se da će neko prepoznati šta i kako radimo u klubu – ističe jedan od osnivača kluba i trener Dejan Pavić.

KBK SD Kombat imao je još trojicu predstavnika na Svetskom prvenstvu. Saša Stošić je poklekao u šesnaestini finala, Nikola Stošić, posle pobede u osmini finala, u četvrtfinalu, a Aleksa Stanišić u osmini finala pošto je uspešno prebrodio prepreku u šesnaestini finala.
Dve medalje, srebrnu i bronzanu, osvojili su predstavnici KBK Despot. Srebro je pripalo 18-godišnjem Danijelu Memedovskom koji je ceo turnir odlično odradio. Do finala je tukao predstavnike Španije, Italije i Francuske. U finalu je poražen od Rusa. Odličan rezultat momka kome je nastup na Svetskom prvenstvu do sada najjače takmičenje u kratkoj ali uspešnoj sportskoj karijeri. Bronzanu medalju u kik lajtu osvojio je Milutin Nikolić u kategoriji do 81 kilograma.

– Mislim da je Milutin oštećen u polufinalu. Izgubio je od Turčina od koga je već ranije bio poražen. Ovog puta je bio bolji ali sudije su imale drugačije mišljenje. Ipak, ja sam prezadovoljan. Imali smo dvojicu takmičara i obojica su se vratili sa medaljama. Posebno je oduševio Danijel Memedovski koji je sa 18 godina bio jedan od najmlađih učesnika prvenstva – smatra trener KBK Despot Bojan Arsić.