Šta se krije iza hapšenja Gora Redzića


14. novembar 2012. DRUŠTVO – Direktor i glavni i odgovorni urednik ”Našeg glasa”, Goro Redžić, koji je uhapšen pod optužbom da je primio mito, tvrdi da je njegovo hapšenje pokušaj medijske satanizacije i eliminacije iz političkog života, odnosno osveta za neposlušnost prema bivšem vlasniku lista, Milanu Lukiću, lideru ”Koalicije za bolje Smederevo”, čiji je on bio visoki funcioner.

– Prilikom ispitivanja u policiji, nije mi dozvoljeno ni da pomenem ime onoga koji, po meni, stoji iza ovog hapšenja, čime je prekršena Konvencija o ljudskim pravima. To je osveta za neposlušnost, a postoje dokazi da nisam želeo pod pritiskom da potpisujem nezakonite ugovore – kaže Redžić. Uhapšen je 25. septembra zbog sumnje da je od vlasnika privatne ugostiteljske radnje, koja je poslovala u lokalu ”Našeg glasa”, primio mito od 350 evra i 10.000 dinara.

Iako ne objašnjava na koji je način ”režirano” njegovo hapšenje, navodi da se radilo o naplati dvomesečne kirije u gotovini, o čemu su bili obavešteni i zaposleni u ovom mediju…

Inače, Goro Redžić je u prethodnoj vlasti bio predsednik Skupštine grada, iz redova KZBS, a na mesto direktora i urednika ”Našeg glasa” postavio ga je bivši vlasnik Milan Lukić. I kada je Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor, Redžić je ostao na funkciji.

– Redžić očigledno zaboravlja da suđenje još nije započeto, pa će se tek razotkriti šta je radio. Razumem njegovu želju da se odbrani, ali snimci sigurnosnih kamera, obeležene novčanice i izjave kod sudije, nažalost, pokazuju tužnu istinu. Uostalom, ja sam samoinicijativno otišao kod istražnog sudije da dam izjavu, kao svedok, čime su se stekli uslovi da izađe iz pritvora – komentariše prozvani Milan Lukić.

Izvor: Večernje novosti