Srpska streljačka elita u Smederevu


07. februar 2014. SPORT – Sledeći vikend 8. i 9. februara na Strelištu u Smederevu održaće se Finale Kupa Srbije, A program, u organizaciji Streljačke družine „Smederevo“. Juniorske kategorije nastupaju u subotu, a seniorske kategorije u nedelju. SD „Smederevo“ imaće takmičarke pištoljem u obe kategorije.

Ana Alentijev se plasirala u oba finala, juniorsko i seniorsko. Pored Alentijev, u seniorskom finalu pištoljem za SD „Smederevo“ nastupiće i Jasmina Grgić, odnedavno član smederevske družine. Smederevo će imati i ekipu pištoljem, sa Alentijev i Grgićevom, pucaće i najmlađa takmičarka Ana Todorović.

U nedelju, nakon završetka takmičenja, Streljački savez Srbije organizuje proglašenje nauspešnijih strelaca, trenera i klubova za 2013. godinu. Među najboljima je i naša Ana Alentijev, koja je proglašena najboljom u kategoriji juniorke pištolj. Najbolja seniorka pištoljem je Zorana Arunović (SK „Crvena zvezda“), a senior Andrija Zlatić (SK „Aleksa Dejović“ iz Užica). Najbolji junior pištoljem je Dušan Latinović (SK „Kikinda“). U kategoriji mlađih juniora najbolji je Stanislav Kalčić (SK „Metalac FOD“ Bor), a mlađa juniorka pištoljem Tijana Cvijović (SK „Aleksa Dejović“ iz Užica).

Najbolja seniorka puškom je Andrea Arsović (SK Partizan Beograd), a senior Nemanja Mirosavljev (SD „Novi Sad 1790“). Najbolja juniorka je Tiha Todorović (SK „Milorad Mančić Lukanjac“ Pirot), a junior Stefan Aleksandrovski (SK „Jedinstvo“ Stara Pazova). Najbolja mlađa juniorka puškom je Ivana Kreko (SK „Tatra“ Kisač), a mlađi junior Andrija Milovanović (SK „Niš 1881“). Najbolja kadetkinja je Ivana Marić (SK „Jedinstvo“ Stara Pazova), a najbolji kadet je Nikola Ristić (SK „Vranje“).

Najuspešniji trener je Dragan Donević (Partizan Beograd), najuspešnija takmičarka Ivana Maksimović (Akademija Maksimović Beograd), najuspešniji takmičar je Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“ Užice).
Najbolji klubovi u 2013. godini su Crvena Zvezda, Novi Beograd Ušće i Partizan Beograd.

Ovo je poslednje takmičenje pre Prvenstva Evrope vazdušnim oružjem koje se održava u Moskvi od 26. februara do 6. marta i reprezentacija Srbije ostaće na šestodnevnim pripremama u Smederevu.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na strelištu u nedelju 9. februara u 17:15 minuta kada počinje FINALE SENIORKI PIŠTOLjEM u kome nastapaju i dve naše takmičarke Ana Alentijev i Jasmina Grgić.

Posle finala, u 19:00 časova, održaće se PROGLAŠENjE POBEDNIKA u seniorskim kategorijama puškom i pištoljem pojedinačno i ekipno.

Nakon toga, u 19:45 minuta, biće održano i PROGLAŠENjE NAJUSPEŠNIJIH STRELACA, KLUBOVA I TRENERA SSS u 2013. godini.