Spuštena zavesa na Nušićeve dane


02. maj 2012. KULTURA – Izvor: Agencija FoNet – Zbog sprečenosti Dušana Kovačevića i Mirjane Bobić Mojsilović, ovogodišnjih dobitnika Nušićevih nagrada, dodela nagrada odložena je do posle praznika.

Premijernim izvođenjem opere “Svrbeća brda-kopriva”, koja je zajednički projekat pozorišta “Branislav Nušić” Smederevo i Gradskog ženskog hora Kir Stefan Srbin, u ponedeljak uveče spuštena je zavesa na 29. Nušićeve dane.

Reditelj ovog muzičko-scenskog dela je Ivan Klemenc, a ovu smederevsku produkciju svojim glasom oplemenio bariton Goran Krneta.

Zbog sprečenosti Dušana Kovačevića i Mirjane Bobić Mojsilović, ovogodišnjih dobitnika Nušićevih nagrada, ali i čelnika Zvezdara teatra, svečanost dodele nagrada odložena je do, kako je saopštio organizator, posle praznika.

Takmičarski program 29. Festivala Nušićevi dani koji se održava u Smederevu, završen je u nedelju predstavom “Zla žena” Jovana Sterije Popovića, koju je izveo ansambl Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” iz Zrenjanina.
Organizator je naknadno saopštio da je nagrada za najbolju predstavu u celini, po oceni stručnog žirija, pripala najnovijem ostvarenju Dušana Kovačevića “Kumovi” u izvođenju Zvezdara teatra.

Nagrada za najbolju predstavu u celini, na osnovu glasova publike, pripala je predstavi “Pozovi M – radi užitka” u produkciji Agencije Impressario.

Specifičnost ovogodišnjih Nušićevih dana je da je glumica Sanja Ristić – Krajnov dvostruka dobitnica Nagrade za glumačko ostvarenje večeri na osnovu glasova publike, za ulogu služavke Sofi u predstavi “Ujež”, i Sultane u predstavi “Zla žena”.
Autor nagrada je smederevski vajar mr Vlasta Filipović.