SPS: Gradonačelnica ucenjuje građane


24. februar 2014. DRUŠTVO – Izvor: smederevskenovine.rs – Srpska napredna stranka i njeni aktivisti maltretiraju građane Smedereva svojim dolascima na vrata i presretanjem na ulici traženjem potpisa za podršku prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, izjavio je na konfereniciji za novinare Saša Momić, funkcioner lokalnog SPS-a.

– Poručujumo građanima Smedereva da se ne ljute na te aktiviste i te ljude, jer je veliki broj njih ucenjen radnim mestom, veliki broj njih zaveden obećanjem o zaposlenju, a neki imaju i opipljivije materijalne interese što to rade. Mi nemamo čega da se stidimo, imamo šta da afirmišemo, imamo kandidate i hrabrosti da uđemo u narod i da sa njim razgovaramo – istakao je Momić.

Navodi i da se ovih dana vodi prljava kampanja protiv SPS zbog problema sa grejanjem, jer se čitava odgovornost za to prebacuje na ovu partiju i njene kadrove, iako je, tvrdi ministarstvo energetike još u avgustu prošle godine naložilo da je osnivač, odnosno lokalna samouprava, odgovorna za rad javnih preduzeća zadužena za grejanje građana.

-Ne može preko usluga javnog stambenog da se vodi socijlna politika, jer cena grejanja ne prati cenu mazuta i tu razliku mora neko da plati, a to je dužnost grda. Najsiromašniji i penzioneri su redovne platiše, a najneredovnije platiše su mnogi koji rade u javnom sektoru, neki od njih nekada su bili direktori javnih preduzeća – kaže Momić.

Momić tvrdi i da su mediji u gradu pod kontrolom gradonačelnice i SNS-a.

-Rad medija isključivo se kreira iz kabineta gradonačelnice odnosno SNS-a, a to nije dobro, bez obzira da li se radi o javnom preduzeću ili privatnim medijima, jer se oni finansiraju novcem građana, iz budžeta grada. Milsim da bi bilo korektno da svi imamo istu priliku u ovoj izbornoj kampanji, a ne da se favorizuju jedna ličnost – zaključuje Momić.