Sport u škole – jedan od prioritetnih projekata MOS-a


01. jul 2013. SPORT – Gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović obratila se učesnicima seminara za stručno usavršavanje nastavnika fizičkog vaspitanja u okviru projekta “Sport u škole”.

Ministarka omladine i sporta, prof. dr Alisa Marić, otvorila je u subotu, 29.juna, dvodnevni seminar za stručno usavršavanje nastavnika fizičkog vaspitanja koji učestvuju u jednom od prioritetnih projekata ovog ministarstva – “Sport u škole”, a koji sprovodi Savez sa školski sport Srbije.

Ovom značajnom skupu, pored najbližih ministarkinih saradnika, prisustvovao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović, predsednik Saveza za školski sport i nekadašnji istaknuti odbojkaški reprezentativac Željko Tanasković, gradonačelnik Kruševca, grada odakle je akcija “Sport u škole” započela pre godinu dana, Bratislav Gašić i gradonačelnica Smedereva, grada koji je primer dobre prakse u realizaciji ovog projekta, dr Jasna Avramović.

Gradonačelnica je u svom obraćanju istakla da Smederevo, što se sporta tiče,
ulaže sredstva u vrhunski sport, ali sa druge strane, posebnu pažnju poklanja najmlađima.

Ona je rekla da se, u cilju unapređenja razvoja sporta, pre svega bazičnog sporta kod dece nižih rareda osnovnih škola, uspešno realizuje projekat „Sport u škole” u smederevskim osnovnim školama.

Dr Jasna Avramović je podsetila da je projekat „Sport u škole” besplatan, i kao takav upravo ima za cilj da kroz igru, zabavu, i umerenu fizičku aktivnost u skladu sa uzrastom, omogući deci da spoznaju prave vrednosti sporta i pritom ne opterećujući budžet roditelja.

U toku uvodnog dela seminara Željko Tanasković i direktor Zavoda za sport i medicinu Jasminko Pozderac potpisali su memorandum o saradnji. Na seminaru su, osim velikog broja nastavnika iz škola širom Srbije, prisustvovali i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Dragan Atanasov i savetnik za školski sport Igor Marinković.

Izvor: smederevo.org.rs