Spektakl u Smederevu: Navijači napunili tribine, a vaterpolisti Srbije mrežu Rusa


16. jun 2015. SPORT – Izvor: Blic – U okviru priprema za učešće na finalnom turniru Svetske lige, koje se od 23. do 28. juna održava u Bergamu, reprezentacija Srbije je u Smederevu odmerila snage sa najboljom selekcijom Rusije i pobedila sa 12:5 pred oko 5.000 gledalaca.

Najbolji strelac je bio Duško Pijetlović sa pet golova, dva gola je dao Filipović, a u strelce su upisali i Ćuk, Aleksić, Mandić, Subotić i Jakšić.

“Rusija je sve bolja i to nije bila laka utakmica. U teškom smo treningu i vidi se da nam treba svežina. Na žalost, zdravstveni bilten nije najbolji. Povreda muči Stefana Mitrovića, dobro je da je Ćuk igrao”, rekao je selektor Dejan Savić za sajt VSS-a posle utakmice.

U sredu će Šabac biti domaćin reprezentacije u još jednom pripremnom susretu sa Rusima, na otvaranju bazena koji će, kako kažu u Vaterpolo savezu Srbije, baš kao i ovaj u Smederevu, sigurno biti iskorišćen za niz reprezentativnih akcija.

Za ovu priliku, pošto su sve karte rasprodate, Šapčani su organizovali prenos utakmice na video bimu u pešačkoj zoni.

Srbija – Rusija 12:5 (3:1, 4:0, 3:3, 2:1)

Bazen: SC Smederevo. Gledalaca: 5000. Sudije: Golijanin i Jovanović. Igrač više: Srbija 10 (6), Rusija 11 (4).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 5, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović, Subotić 1, B.Mitrović, V.Rašović. Selektor: Savić

RUSIJA: Antonov, Bugajčuk, Odincov 1, Bičkov 1, Andrjukov, Ašajev, Antipov, Nagajev 3, Stepavuk, Holod, Lisunov, Magomajev, Ivanov, Ivankov. Selektor: Šagajev.

vaterpolo2

vaterpolo3

v4

v5